Σύλλογος Δαφναίων: Η λαμπαδηδρομία την παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Οι Δαφναίοι ξεκίνησαν τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 από την παραμονή το βράδυ με τη λαμπαδηδρομία.

Οι λαμπαδηδρόμοι πιστοί και συνεπείς στο ιστορικό ραντεβού τους στην κεντρική πλατεία του χωριού, παρά τον βροχερό καιρό συμμάχησαν μαζί του και την ώρα 19:30 ξεκίνησαν με ξάστερο ουρανό το οδοιπορικό στους δρόμους και στα καλντερίμια του χωριού διαταράσσοντας την ήρεμη καθημερινότητά του.

Η φλόγα, σύμφωνα με τον μύθο του Προμηθέα, αποτελεί σύμβολο του ανθρώπου, της ανθρώπινης εφευρετικότητας, μα κυρίως έχει καθιερωθεί και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους αρχαίους και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες.

Έτσι, οι λαμπαδηδρόμοι με τη φλόγα της δάδας τους, σε ένα βαθύτερο συμβολισμό ένωσαν το Ιστορικό 1821 με τη σημερινή εποχή.

Φθάνοντας με τους αναμμένους πυρσούς στην ¨Ράχη¨ φωταγώγησαν με επιτυχία το πετρόφτιαχτο δοξασμένο 1821, το οποίο γνωρίζοντας τη δόξα που περικλείει για όλους τους Έλληνες, αρνιόταν πεισματικά να σβήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολούθησε η ρίψη πολλών πυροτεχνημάτων που επιβεβαίωνε το γεγονός της απελευθέρωσης.

Το θέαμα των πολύχρωμων πυροτεχνημάτων που ζωγράφισαν στο μαύρο καμβά του ουρανού, δημιουργώντας την μαγική εντύπωση της νύχτα για μέρα ήταν καταπληκτικό.

Το θέαμα ενισχύθηκε φέτος και από «μπαλοθιές» συγχωριανών και επιπλέον πυροτεχνημάτων που ρίχτηκαν από το ύψωμα του Αγ. Χαραλάμπους.

Όλοι οι Δαφναίοι απόλαυσαν το σημαντικό γεγονός, θέαμα από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους και από την κεντρική πλατεία.

Οι τιμητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από το σύνολο των Δαφναίων υπό την διοργανωτική ευθύνη του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά αλλά και τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά

Ο Πρόεδρος,

Άγγελος Καυγάς

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.