Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στην πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο Νέο Κόσμο

Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας καλεί τα μέλη της και όλους τους Καλαβρυτινούς που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής ή τυχαίνει να βρίσκονται στην πρωτεύουσα στις αρχές Δεκεμβρίου, στο ετήσιο τρισάγιο που τελείται κάθε χρόνο στη μνήμη των τραγικών θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Το τρισάγιο, που λαμβάνει χώρα στην πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο Νέο Κόσμο – Λαγουμιτζή και Φρειδερίκου Σμιθ - Αθήνα, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο εκάστου Δεκεμβρίου, θα γίνει φέτος την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, με ώρα ενάρξεως 11:00. Θα ακολουθήσει καφές στο καφενείο της πλατείας.

«Η εκδήλωση της Ένωσης στο Δουργούτι, όπως λέγεται η γειτονιά στην οποία βρίσκεται η πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, έχει φέτος έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ευθύμιος Βαζαίος. Πράγματι, η ιστορία του ∆ουργουτίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη µε την εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα. Με τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο ∆ουργούτι εγκαταστάθηκαν Έλληνες από τη Σμύρνη, το Αϊβαλί, τη Σύλλη, την Τραπεζούντα, τη Σαμψούντα και άλλες περιοχές της Μικράς Ασίας. Είχαν προηγηθεί Αρμένιοι πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Ελλάδα λίγο πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Κάτοικοι, τοπικοί σύλλογοι και φορείς, έχουν αγκαλιάσει τους Καλαβρυτινούς που μαζεύονται μια φορά το χρόνο στην ‘πλατεία τους’, καθώς αναγνωρίζουν στο δράμα των Καλαβρύτων σημάδια και της δικής τους τραγωδίας και του ξεριζωμού», τόνισε ο κ. Βαζαίος.

Στην εκδήλωση της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας συμμετέχει πλήθος συμπατριωτών, αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς και εκπρόσωποι Καλαβρυτινών συλλόγων. 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com