Ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαβρύτων για το νομοσχέδιο για την υγεία

Με αφορμή το νομοσχέδιο για την υγεία που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση προς συζήτηση στη βουλή, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου καλαβρύτων εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Οι αλλαγές που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή τις επόμενες  ημέρες για τις δημόσιες μονάδες υγείας είναι το τελειωτικό χτύπημα ενάντια στη  δωρεάν υγεία και περίθαλψη του πολύπαθου ελληνικού λαού. 

Αντί να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα υγείας με το απαραίτητο  ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικό εξοπλισμό οδηγούν με καλυμμένη επιδεξιότητα  στην ιδιωτική-επιχειρηματική λειτουργία τους. 

Το Νέο Νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη στην ουσία στερεί σε  μεγάλη μερίδα του λαού την πρόσβαση στην κάθε μορφής περίθαλψη η οποία θα  προσφέρεται πλέον ανάλογα με τα αργύρια. 

Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του  Ε.Σ.Υ. οδηγεί τους ιδιώτες γιατρούς στην κερκόπορτα της Άλωσης της Δημόσιας  και δωρεάν περίθαλψης σε όλους τους πολίτες της χώρας μας. 

Λύση αποτελεί η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης για την Υγεία και  την εμπορία με τον πόνο των ανθρώπων και την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά  κρατικού συστήματος υγείας με απολύτως δωρεάν (τα χρήματα έτσι ή αλλιώς τα  βγάζει με ιδρώτα ο λαός άρα το δωρεάν είναι σχετικό) πρόληψη, περίθαλψη και  αποκατάσταση της υγείας του λαού. 

Χρηματοδότηση από το κρατούμενα λεφτά του κόσμου για την υγεία του, να  δοθούν στους ικανότατους γιατρούς μας και νοσοκομειακό προσωπικό με  πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και όχι με τέτοιο νομοσχέδια να τους οδηγούν  στην απόλυτη εμπορευματοποίηση της υγείας. 

Καταδικάζουμε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που φέρνει η  Κυβέρνηση στη Βουλή και ζητούμε την απόρριψή του, την κατάργηση των  πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μόνιμες προσλήψεις και αυξήσεις  στους μισθούς, για ενιαίο και αποκλειστικά δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας. 

 Καλάβρυτα 30 Νοεμβρίου 2022 

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

 ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com