Γεωργαντάς - Σατολιάς - Κρίσιμη σύσκεψη για την κατανομή των πόρων στην κτηνοτροφία

Οι βασικές αρχές για την κατανομή των πόρων κατατέθηκαν από την ΕΘΕΑΣ

Σύσκεψη, για την εξεύρεση του καλύτερου δυνατού μοντέλου για την κατανομή της ειδικής ενίσχυσης στην κτηνοτροφία, έγινε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, στη σύσκεψη βρέθηκαν, εκτός του κ. Γεωργαντά, ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Παύλος Σατολιάς και ο Γενικός Διευθυντής κ. Μόσχος Κορασίδης.

Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης του καλύτερου δυνατού μοντέλου για την κατανομή της ειδικής ενίσχυσης στην κτηνοτροφία, εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια εφαρμογής.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο τύπου, οι βασικές αρχές για την κατανομή των πόρων σε ότι αφορά τους κτηνοτρόφους είναι οι εξής:

·  Να ανταποκρίνεται στο βασικό κόστος συντήρησης των ζώων καθώς και το διαφοροποιημένο κόστος παραγωγής γάλακτος και κρέατος.

·  Να λαμβάνει υπόψη του την διαφοροποίηση του ειδικού καθεστώτος των μικρών νησιών

Επίσης τονίσθηκε ότι ένα  σενάριο εφαρμογής χωρίς την διαφοροποίηση, θα έχει την αντίδραση των κτηνοτρόφων που παράγουν κυρίως γάλα  αφού η επιβάρυνση από το κόστος  ζωοτροφών μεταξύ των μονάδων που παράγουν  γάλα και αυτών που δεν παραδίδουν γάλα είναι πολύ σημαντική. Το παραγωγικό αποτύπωμα των μονάδων συνδέεται με ασφάλεια με τη επιβάρυνση σε εφόδια, ηλεκτρική ενέργεια και εργασία.

Κοινή συνισταμένη, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δελτίο τύπου, υπήρξε η βούληση τόσο από την πλευρά της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ όσο και από την ΕΘΕΑΣ η στήριξη να κατευθυνθεί στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων της παραγωγής, καθώς βασικό μέλημα είναι η διασφάλιση του ζωικού κεφαλαίου και των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Ενώ το δελτίο τύπου καταλήγει ότι "ο Πρόεδρος κ. Σατολιάς, επεσήμανε την κρισιμότητα της όλης διαδικασίας τονίζοντας έτσι μόνο θα φανεί ότι οι κτηνοτρόφοι της χώρας δεν είναι μόνοι και πως η προσπάθεια για την στήριξη του κλάδου, σε μια χρονιά που αναμένεται πολύ δύσκολη, θα συνεχιστεί, πράγμα που συμμερίστηκε και ο κ. Γεωργαντάς".

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com