Συλλεκτικές- Παλιές Φωτογραφίες Κερπινής .

Συνεχίζεται η προσπάθεια - κίνηση συλλογής μέσω του blog για  παλιές φωτογραφίες του χωριού μας και των ανθρώπων του, με σκοπό τη διαφύλαξη και διάσωση παλιών ιστορικών φωτογραφιών και την προβολής τους με σκοπό τη δημιουργία χρονικής γέφυρας του παρόντος με το παρελθόν και ταυτόχρονα την προβολή αγαπημένων προσώπων, ηθών και εθίμων άλλων εποχών στις νεότερες γενιές.

 

Ιστορίες κρυμμένες μέσα από παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίας ανθρώπων του χωριού μας!
Πλησιάζουμε  ήδη γύρω τις 500 φωτογραφίες !
 Στο ανανεωμένο μας  αρχείο που με υπομονή συνεχώς εμπλουτίζεται έχουμε μερική άποψη της Κερπινής του 1930,φωτογραφία του 1920-30 , την εκκλησία του Αι-Γιάννη του Προδρόμου όπου εκτίσθη το 1826,καθώς και μιασυλλεκτική με τα αλώνια στον Aι-Γιώργη Kερπινής μεταπολεμικά.  
   Έχουμε συγκεντρώσει αρκετές φωτογραφίες από οικογένειες και άτομα του χωριού, έχουμε φωτογραφίες περί τα 1870 και στις αρχές του 1900,έγγραφο-γραμμάτιο του 1880 και γράμμα εποχής του 1910 ,προικοσύμφωνο «τι δίνει στην θυγατέρα του» -εποχής 1925 ,τιμολόγιο πώλησης (Θεωρημένο-διάτρητο) του 1970, καθώς και το πρώτο ταξί στην πόλη των Καλαβρύτων το 1924!!
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν σε αυτό το έργο και προσδοκούμε στη συνέχισή του .
 

 

Όσοι θέλετε να συμμετέχετε αφιερώστε λίγο χρόνο ψάχνοντας παλιές φωτογραφίες και σίγουρα θα βρείτε αρκετές αξιόλογες (να μην αναφέρω δε τη συγκίνηση των αναμνήσεων).

 

· Επίσης θα ήθελα βοήθεια για τα σχόλια, την χρονολογία και την λεζάντα σε κάθε φωτογραφία ,(πολλά σχόλια/χρονολογίες μπορεί ήδη να είναι λίγο άστοχα). Μπορείτε και εσείς να κάνετε τώρα σχόλια κατευθείαν πάνω σε κάθε μια φωτογραφία ξεχωριστά ή κατόπιν επικοινωνίας μαζί μου.
· Παρακαλούμε όσους Κατοίκους έχουν και θέλουν ή εάν μπορούν να βρουν και να μοιραστούν μαζί μαςΠΑΛΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ή και σχετικά πρόσφατες φωτογραφίες και επιθυμούν να τις προσθέσουμε στην σελίδα μας να τις αποστείλουν ή ας επικοινωνήσουν μαζί μου.
Τρόποι αποστολής :
Με email: nickmaras@kerpini.gr
                   nmaras2@gmail.com
                   nickmaras@hol.gr
Κατόπιν Τηλ. Επικοινωνίας : 6944 910250

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.