Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας

 Την αγωνία των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, μετέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Η αντιπροσωπεία της ΕΝ.Π.Ε. επέδωσε ψήφισμα στον κ. Πρόεδρο, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η ΕΝ.Π.Ε. είναι «αντίθετη στα διχαστικά διλήμματα», καλώντας παράλληλα, τους πολίτες να επιλέξουν το δρόμο της ιστορικής ευθύνης διασφαλίζοντας τη θέση της Πατρίδας στην Ευρώπη.

«Δεν δεχόμαστε το αδιέξοδο μιας τεχνικής διαδικασίας διαπραγμάτευσης να αποτελέσει το ορόσημο για την απομόνωση και την περαιτέρω βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Για εμάς είναι αδιανόητη η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη και η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Η Ελλάδα να μείνει Ενωμένη, να μείνει στην Ευρώπη, να μείνει στο Ευρώ. Εκεί που ιστορικά ανήκει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, επιπλέον, επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ψήφισμα που εξέδωσε χθες μετά από συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο κ. Κατσιφάρας επανέλαβε πως θα πρέπει να «διαφυλαχθεί ως ο κυρίαρχος πολιτικός στόχος ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας» συμπληρώνοντας πως «εγγυητής του ιστορικού διακυβεύματος είναι μόνο ο Ελληνικός Λαός και κανείς άλλος».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έκανε και πάλι έκκληση στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση, στα κόμματα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναλάβουν αυτές τις τελευταίες κρίσιμες ώρες που απομένουν «πρωτοβουλίες ευθύνης ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.