Στον Γρ. Καλλιμανόπουλο ο "Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απένειμε το μετάλλιο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα στον εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλο, τιμώντας τον για το κοινωφελές του έργο.

Να σημειωθεί ότι το Τάγμα του Φοίνικος είναι παράσημο της Ελλάδας, που καθιερώθηκε στις 13 Μαΐου του 1926 από την κυβέρνηση της Β΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και συνεχίζει να απονέμεται μέχρι και σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ελληνες πολίτες που υπερέχουν στις τέχνες και τη λογοτεχνία, την επιστήμη, τη δημόσια διαχείριση, τη ναυτιλία, το εμπόριο, και τη βιομηχανία.

Ο κ. Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος γεννημένος στην Αθήνα και με καταγωγή από τα Καλάβρυτα είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Εκτελεστικής Επιτροπής της CENSA, ιδρύει από το 1963 εταιρείες που διαχειρίζονται σημαντικό στόλο πλοίων υψηλών προδιαγραφών.

Το κοινωφελές έργο του περιλαμβάνει το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων που λειτουργεί από το 1989 καθώς και την μεταγενέστερη δημιουγηθείσα  (2002) Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων,  που λειτουργεί στο κτήριο του ορφανοτροφείου Καλαβρύτων και τα οποία δώρισε στη μνήμη του πατέρα του Περικλή.

Επίσης συμμετείχε στην ανοικοδόμηση του μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης» και με δωρεά γης στην επέκτασή του, στη Μυρτιά Κρήτης.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.