Στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Μπράμος

Συνάντηση είχε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος με τον αντιπρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) Αθανάσιο Ζαννιά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η καθυστέρηση των εκτιμήσεων των ζημιών στην φυτική παραγωγή διαφόρων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, από την πρόσφατη κακοκαιρία, καθώς και οι αποζημιώσεις περασμένων ετών που ακόμα δεν έχουν αποπληρωθεί στους δικαιούχους παραγωγούς.

«Οι παραγωγοί μας ιδίως τους τελευταίους δύο μήνες βρέθηκαν στο “μάτι του κυκλώνα” και υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις έντονες χαλαζοπτώσεις ιδίως στα οπωροκηπευτικά και στις πρώιμες καλλιέργειές τους. Μέχρι στιγμής παρότι ως όφειλαν, προέβησαν εγκαίρως σε αναγγελίες και δηλώσεις των ζημιών τους προς τον ΕΛΓΑ, πλην όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει εκτίμηση και διαπίστωση των ζημιών» σημείωσε ο κ. Μπράμος.

Και κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης σημειώνοντας πως «θα πρέπει σύντομα να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εκτιμήσεων, γιατί τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξέφρασε την υποστήριξή της στον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων, παράλληλα, όμως διαμέσου του κ. Μπράμου δήλωσε διαθέσιμη αν χρειαστεί να γίνει χρήση οχημάτων και των γεωπόνων της, προκειμένου να προχωρήσει η εκτίμηση της ζημιάς και η αποζημίωση των παραγωγών που πλήττονται διαρκώς εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Κατά τη συνάντηση παραδόθηκε ενημερωτικό σημείωμα με τις καταγραφές που έκαναν οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ συζητήθηκαν οι αποζημιώσεις των προηγούμενων ετών, με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ να σημειώνει ότι έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που οφείλεται από το έτος 2015.

Επιπλέον, ο κ. Μπράμος έθεσε και τον προβληματισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τον υφιστάμενο Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α., ο οποίος αφενός μεν ισχύει από το 2011, αφετέρου δε, δεν έχει λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει προκαλέσει η κλιματική αλλαγή στη χώρα μας και προς τούτο απαιτείται ο εκσυγχρονισμός και την επικαιροποίησή του.

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπράμος απηύθυνε πρόσκληση εκ μέρους του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα να επισκεφθεί η ηγεσία του Οργανισμού την περιοχή, ώστε να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.