Στο Λεόντιο Αχαΐας, Δήμος, κάτοικοι και φορείς αντιδρούν ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ για τις ανεμογεννήτριες σε περιοχή NATURA - ΦΩΤΟ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις φαίνεται ότι προκαλούν οι εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών σε διάφορες περιοχές του νομού Αχαΐας και μάλιστα σε περιοχές χαρακτηρισμένες NATURA.

Το Σάββατο 12/6/2021 στο Λεόντιο, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΟΝΤΙΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», αντέδρασε συντονισμένα με τον τοπικό Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο και στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λεοντίου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Συλλόγου Απανταχού Λεοντιτών, η συγκέντρωση αυτή έγινε με αποκλειστικό στόχο την αποτροπή της επιχειρούμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών κατά μήκος της κορυφογραμμής στο Παναχαϊκό στις θέσεις “Κιβούρι” ή “Ορνιθοκάθισμα”, άνωθεν του χωριού, οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες NATURA. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ.Μπαρής Θεόδωρος, ο βουλευτής Αχαΐας ΚΚΕ κ. Νίκος Καραθανασόπουλος και ο Περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γρηγόρης Συμεωνίδης, o αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Σκιαδάς, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου κ.Γιώργος Κουραχάνης, οι Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Λεοντίου, Δεμεστίχων και Μαζαρακίου, εκπρόσωποι των: Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, Σύλλογος κτηνοτρόφων Δήμου Ερυμάνθου, Πολιτιστικός Σύλλογος Δεμεστίχων, Πολιτιστικός Σύλλογος Βετοκουναβέικων, Πολιτιστικός Σύλλογος Γολεμίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Θωμεΐκων, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρουσίου, Αθλητικός όμιλος “Aστέρας Λεοντίου” καθώς και μέλη φυσιολατρικών και Περιβαλλοντολογικών συλλόγων της Αχαΐας. 

Όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην υγεία, την οικονομία, το περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής. Οι δε κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία, οργή και αγανάκτησή τους, καθώς και την ακλόνητη αποφασιστικότητά τους να πράξουν ότι είναι ανθρωπίνως εφικτό ώστε να μην υλοποιηθεί το αναφερόμενο έργο.

Αποτέλεσμα της προαναφερθείσας συνάντησης ήταν ο σχηματισμός συντονιστικής επιτροπής, στις 13/06, από κατοίκους του χωριού και μέλη των τοπικών Συλλόγων. Η επιτροπή έχει αποστολή να αναλάβει τον συντονισμό όλων των μελλοντικών ενεργειών και τη συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση των κατοίκων επί του θέματος.
Ο σύλλογός μας θα είναι στο πλευρό των κατοίκων του χωριού μας και σε κάθε προσπάθεια που θα επιχειρηθεί με γνώμονα την προστασία του χωριού μας.

φ6

 

φ3φ1

 

φ2

 

 

φ4

 

φ5

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
12 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.