Στην Αγ. Πετρούπολη έγινε προβολή της Αχαίας σε τουριστική έκθεση

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε δύο εκθέσεις, μία στο εξωτερικό και μία στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η τριετής στρατηγική για την τουριστική προβολή, η οποία περιελάμβανε σημαντικές δράσεις με στόχο την εξωστρέφεια και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος εντός και εκτός της χώρας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από τη συμμετοχή της σε αυτές τις εκθέσεις και τις δράσεις ως στόχο έχει πάντα την προβολή και παρουσίαση και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, το οποίο και αποτελεί πάντα πόλο έλξης παραγόντων της διεθνούς τουριστικής αγοράς και άλλων επισκεπτών της έκθεσης. Πάντα δίνεται έμφαση εκτός από τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της Δυτικής Ελλάδας και στον προσκυνηματικό – θρησκευτικό τουρισμό, για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

«Ο τουρισμός παραμένει κομβικό σημείο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί στρατηγικό στόχο για εμάς, αφού συμβάλλει στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα έπειτα από την ολοκλήρωση του τριετούς προγράμματος τουριστικής προβολής και ήδη έχει αρχίσει η συζήτηση για τους άξονες της επόμενης περιόδου σε συνεργασία με τους τοπικούς αλλά και τους κρατικούς φορείς ώστε να διαμορφώσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Αρχικά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε με θετικά αποτελέσματα στην τουριστική έκθεση INWETEX-CIS 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Αγ. Πετρούπολη 8-10 Οκτωβρίου 2015.

Στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση, σημαντική ήταν και η συμβολή του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη και ιδιαίτερα του Γενικού Πρόξενου Πάνου Μπεγλίτη, όπου και συνέβαλε στον προγραμματισμό συναντήσεων με σημαντικούς φορείς του τουρισμού στην περιοχή ενώ διοργανώθηκε και συνέντευξη τύπου.

Την πρώτη μέρα της έκθεσης το περίπτερο επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγ. Πετρούπολη Πάνος Μπεγλίτης, όπου επεσήμανε τους στενούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ των δυο λαών, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η πολιτιστική κληρονομία της περιοχής μας και ιδιαίτερα η Αρχαία Ολυμπία αλλά και οι φυσικοί πόλοι έλξης καθώς και τα μνημεία και οι χώροι θρησκευτικής σημασίας.

Τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης είχε προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου, όπου το Προξενείο είχε προσκαλέσει πάνω από 30 δημοσιογράφους και παρουσιάστηκαν οι τουριστικοί πόλοι έλξης που διαθέτει η κάθε μία περιφερειακή ενότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε από τους δημοσιογράφους για τις πύλες εισόδου στην περιοχή μας και τονίστηκε ο ρόλος που μπορεί να παίξει το αεροδρόμιο του Αράξου για απευθείας ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση εργασίας με την πρόεδρο την επιτροπής Ανάπτυξης Τουρισμού της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης κα Inna Anatolievna Shalyto. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην Ρωσία με τρόφιμα λόγω του εμπάργκο που είναι σε ισχύει με τα προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ακολούθησε το ετήσιο συνέδριο της ABTA Travel Convention 2015, το οποίο πραγματοποιήθηκε 12- 14 Οκτωβρίου 2015, στo Costa Navarino, όπου συμμετείχε και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το συνέδριο της ΑΒΤΑ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία προβολής για την χώρα μας, σε ορισμένους από τους πλέον αναγνωρισμένους επαγγελματίες του τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας.

Κατά την διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου, περισσότερα από 500 Τουριστικά Πρακτορεία, σύμβουλοι επιχειρήσεων, αεροπορικές εταιρίες και κορυφαίοι φορείς που διαμορφώνουν την τουριστική κίνηση και τις τάσεις της Βρετανικής τουριστικής αγοράς παρευρέθηκαν στο συνέδριο.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου λειτουργούσε και έκθεση τουριστικής προβολής όπου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε με δυο περίπτερα προβολής των περιφερειακών της ενοτήτων, όπου διανέμονταν πληροφοριακά έντυπα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας. Αποτέλεσμα ήταν η έντονη παρουσία και προβολή της περιοχής μας, με αποκόμιση πολύ θετικών συμπερασμάτων.

Στο συνέδριο αυτό, παραβρέθηκαν επίσης, η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, John Kittmer.

Στα περίπτερα της Περιφέρειας και στις δύο παραπάνω εκθέσεις συμμετείχαν στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.