Στη βουλή το θέμα της διακομιδής των ασθενών στα Καλάβρυτα από τον κ. Παπαθεοδώρου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Θεόδωρος Παπαθεοδώρου για το θέμα τον διακομιδών ασθενών στην ορεινή Αχαΐα.

Η ερώτηση έχει ως εξής: 

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ.Ανδρέα Ξανθό.
Θέμα : «Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ στις ορεινές περιοχές της Αχαΐας»
Στο νομό Αχαΐας η υποστελέχωση των δομών του ΕΚΑΒ  στοιχίζει ζωές πολιτών. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, εξακολουθεί να διογκώνεται το πρόβλημα της διακομιδής των ασθενών σε ολόκληρη την Αχαΐα. 
Όπως γνωρίζετε πρωταρχικός και κύριος σκοπός του ΕΚΑΒ είναι η επείγουσα προ-νοσοκομειακή φροντίδα των ασθενών, και οι διακομιδές επειγόντων περιστατικών στις κατάλληλες υγειονομικές μονάδες.
Ενδεικτικό των σημερινών ελλείψεων αποτελεί το τραγικό περιστατικό κατά το οποίο έχασε την ζωή του  ένας συνάνθρωπός μας στο Μπόσι Καλαβρύτων. Όταν κλήθηκε  ασθενοφόρο από τα Καλάβρυτα,  αλλά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην κλήση εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος με την έλλειψη προσωπικού. Έτσι ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο από το Αίγιο  με αποτέλεσμα λόγω της απόστασης , όταν έφτασε να είναι πλέον αργά, αφού ο ασθενής κατέληξε.
Είναι γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής των Καλαβρύτων βρίσκονται συνεχώς σε μειονεκτική θέση στο βαθμό που τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπάρχει αυτόνομο κέντρο ΕΚΑΒ. 
Η σημερινή κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των πολιτών των Καλαβρύτων. 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σε ποιές  ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες διακομιδής ασθενών της Αχαΐας ;
2. Ποιά μέτρα θα λάβετε προκειμένου οι ορεινές περιοχές να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό καθεστώς, δεδομένου των ειδικών αναγκών που αυτές παρουσιάζουν;
3. Τι προτίθεστε να πράξετε, ώστε το συντομότερο να ενισχυθεί το υποστελεχωμένο προσωπικό  του ΕΚΑΒ της περιοχής των Καλαβρύτων;»


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.