Στα Καλάβρυτα με φορείς και εκπροσώπους αγροκτηνοτροφικού τομέα ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος

Την περιοχή των Καλαβρύτων επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος στο πλαίσιο των επαφών που έχει με φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για αγροτικού περιεχόμενου θέματα.

Αρχικά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησε για την αγροτική οδοποιία, τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, τα αρδευτικά έργα και τη λειτουργία του Περιφερειακού Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Επόμενος σταθμός του κ. Βασιλόπουλου ήταν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας προκειμένου να υπάρξει προγραμματισμός, ώστε οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις να χρησιμοποιηθούν για την κατάρτιση και εκπαίδευση αγροτών από την περιοχή των Καλαβρύτων.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από εκπροσώπους των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων Κλειτορίας και Σκεπαστού για προβλήματα που υπάρχουν στο αρδευτικό δίκτυο, ενώ επισκέφθηκε ακόμα την Ένωση Καλαβρύτων και τυροκομικές μονάδες της περιοχής.

Ο κ Βασιλόπουλος χαρακτήρισε την επίσκεψη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρόσθεσε: «Η Περιφερειακή Αρχή δίνει μεγάλη βαρύτητα στις ορεινές περιοχές όπως εδώ που βρισκόμαστε σήμερα στα Καλάβρυτα . Είμαστε δίπλα σε φορείς και κατοίκους της ορεινής μας ζώνης . Ειδικά για τον τομέα της κτηνοτροφίας που ασχολείται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θέλουμε να δώσουμε υπεραξία στα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής και μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΔΕ».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΟΚΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Την εμβληματική Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς που συνεχίζεται έως την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Στην έκθεση συμμετείχαν επαγγελματίες της ανθοκομίας από την Δυτική Ελλάδα όπου είχαν στολίσει τα περίπτερα τους με άνθη και φυτά γεμίζοντας έτσι το χώρο με πανέμορφα χρώματα και αρώματα. Σε δήλωσή του ο κ Βασιλόπουλος επεσήμανε με έμφαση την δυναμική που έχει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο κλάδος της ανθοκομίας, τονίζοντας: «Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό κλάδο της γεωργικής παραγωγής, που τελευταία έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική στην παραγωγική μας διαδικασία, αλλά και τις εξαγωγές μας. Ο κλάδος συνεχώς αναζωογονείται ενώ γίνονται επισταμένες προσπάθειες για την εξέλιξή του στην περιοχή μας».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
11 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.