Σπάνιο VIDEO - Το ''φως''της Αγίας Λαυρας ''φωτίζει'' τον Άγνωστο Στρατιώτη από το 1932

Το ''φως''της Αγίας Λαυρας ''φωτίζει'' τον Άγνωστο Στρατιώτη από το 1932, οταν μεταφέρθηκε εκεί από το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας για την αφή της ακοίμητης καντήλας που βρίσκεται στο μέσο του κενοταφίου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. 

Η συμβολή των δυο μοναστηριών Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου στον αγώνα κατά της τουρκοκρατίας είναι δεδομένη .Είτε με συμβολικό ,είτε με ουσιαστικό τρόπο έκαναν ηχηρή την παρουσία τους στον αγώνα του 21” . Η Ελληνική πολιτεία αναγνώρισε πολύ νωρίς αυτήν την συμβολή και επέλεξε την κανδήλα της Αγίας Λαύρας να δώσει ΦΩΣ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα. Στις 25/3/1940 οργανώθηκε μια δαφνοδρομία από τα Καλάβρυτα στην Αθήνα. Το γεγονός που έλαβε χώρα  καταγράφηκε σε video. Τόσο οι κάτοικοι των Αθηνών όσο και οι κάτοικοι των Καλαβρύτων σε ελάχιστα ποσοστά γνωρίζουν το γεγονός αυτό και ότι ακόμα αυτή η φλόγα καίει στο σύμβολο των αγώνων των Ελλήνων.

Δεν έχουμε καμιά ευθύνη για το καθεστώς της εποχής ούτε σκοπός είναι η παρουσίαση πολιτικών καταστάσεων αλλά η προβολή καταγεγραμμένων γεγονότων.

Δειτε το σχετικό video ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.