ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Συνιστά προσοχή!!!

Επιστολή προς τον Δασάρχη Καλαβρύτων απέστειλε ο Πρόεδρος της Τοπική Κοινότητας Λυκούριας κ. Σοφοκλής Κοντογιάννης. Στην επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω, επισημαίνεται η καταστροφική, παρά τις διαμαρτυρίες, κοπή των δένδρων από συνεργεία της Δ.Ε.Η., που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "Εξουσιοδοτημένο συνεργείο από την Δ.Ε.Η. για την επιτήρηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, κατά το πέρασμά του από την κοινότητά μας, έκοψε -κατέστρεψε (με τρόπο βίαιο και καταστροφικό) οποιοδήποτε δένδρο ήταν όχι μόνο σε δυνητική επαφή με τα σύρματα μεταφοράς, αλλά και ότι επρόκειτο στο μακρινό μέλλον να πλησιάσει τα σύρματα."

 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

 

Προς: Δασάρχη Καλαβρύτων

Θέμα: Καταστροφή δέντρων από συνεργείο της Δ.Ε.Η.
Κοινοπ:ΔΕΗ Τριπολη


Αξιότιμε κ. Δασάρχα,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία, την φροντίδα και τη αγάπη σας για τα δάση και τα μοναχικά δένδρα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα μείζον πρόβλημα που προέκυψε στην κοινότητα της Λυκούριας τις τελευταίες ημέρες.

Εξουσιοδοτημένο συνεργείο από την Δ.Ε.Η. για την επιτήρηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, κατά το πέρασμά του από την κοινότητά μας, έκοψε -κατέστρεψε (με τρόπο βίαιο και καταστροφικό) οποιοδήποτε δένδρο ήταν όχι μόνο σε δυνητική επαφή με τα σύρματα μεταφοράς, αλλά και ότι επρόκειτο στο μακρινό μέλλον να πλησιάσει τα σύρματα.

Παρά τις διαμαρτυρίες - φωνές των συμπατριωτών μου, ουδόλως εισακούστηκαν, και το συνεργείο συνέχισε, ολοκληρώνοντας την καταστροφή των δέντρων (καρυδιές, μουριές, έλατα [κόψιμο της κορυφής], πεύκα), δένδρα που φυτεύτηκαν και μεγάλωσαν με πολύ κόπο, φροντίδα και πότισμα δεκαετιών μέσα σε ένα άνυδρο περιβάλλον.

Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δένδρων από ανάλογη μελλοντική καταστροφή. Αναγνωρίζουμε το κοινωνικό έργο  που επιτελεί η Δ.Ε.Η. και τον κίνδυνο πυρκαγιάς που ενέχει τυχόν επαφή των κλαδιών με τα καλώδια, αλλά πιστεύουμε πως και ο σεβασμός των δένδρων, το σωστό κλάδεμα και η ενημέρωση των κατοίκων θα βοηθούσε στην ορθολογιστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Θεωρούμε πως το συνεργείο της Δ.Ε.Η., πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση, θα πρέπει να έρχεται σε συνεννόηση με το Δασαρχείο, ώστε η επιλογή και η κοπή των δένδρων να γίνεται υπό την εποπτεία του Δασικού υπαλλήλου. Αυτονόητο θεωρείται πως τα παραγόμενα «απόκλαρα» θα πρέπει να απομακρύνονται από το ίδιο το συνεργείο της Δ.Ε.Η.

Το να παραμείνει ένα δένδρο στη ζωή, είναι απαραίτητο και για ιστορικούς, και για περιβαλλοντικούς, αλλά και για συναισθηματικούς λόγους. Το κόψιμο θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση, αφού πρώτα έχει εξαντληθεί οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια.

Απευθυνόμαστε στην υπηρεσία σας γιατί πιστεύουμε πως είστε οι κατεξοχήν αρμόδιοι, υπεύθυνοι κι ευαίσθητοι για την προστασία των δασών και των δένδρων.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας


Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Κοντογιάννης Σοφοκλής

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
14 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.