Σκακιστικός Καλαβρύτων: Με επιτυχία οι πολιτισμικές - κοινωνικές εκδηλώσεις του Ομίλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στα Καλάβρυτα Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Αυγούστου 2015, οι Πολιτισμικές και Κοινωνικές Εκδηλώσεις του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), που συμπεριλάμβαναν Βραβεύσεις-Σκάκι και Μουσική.

Συγκεκριμμένα, 1/8 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ξυλόφουρνο 'Ξυνός- Αποστολόπουλος' η μοναδική και τόσο πολύ ξεχωριστή Πολυπρωταθλήτρια Ζατρικίου Άννα Μαρία Μπότσαρη αντιμετώπισε (από τις 16.00 έως τις 22.30) χωριστά και σε ατομικές παρτίδες 63(!!!) άτομα (παίκτες του ΣΕΠΟΚΕ και λοιπούς σκακιστές, με φάσμα ηλικιών απο 6 έως και 80 χρονών), σημειώνοντας ισάριθμες νίκες. Επιπλέον, οι αγωνισθέντες αλλά και οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία τόσο να θαυμάσουν το γεμάτο γνώση-φαντασία και ομορφιά παιγνίδι της, όσο και να ακούσουν πρακτικές συμβουλές της, που οπωσδήποτε βελτίωσαν την μεθοδολογία και την σκακιστική τους σκέψη. Επιπλέον (πάντα 1/8), σε παρακείμενο χώρο, ο γνωστός Δάσκαλος σκάκι Δημήτρης Γαλανός, σε μεγάλη μαγνητική σκακιέρα τοίχου, διεξοδικά δίδαξε επί ώρες, σε πολλά νέα παιδιά και εφήβους, διάφορα θέματα αγωνιστικής τακτικής στο ζατρίκιο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση του επιπέδου τους. Αξίζει να τονιστεί και η εξαίσια μουσική επένδυση της όλης εκδήλωσης, που ήταν μια πολύτιμη (και ανιδιοτελής) προσφορά της Αθανασίας Παπαγιαννοπούλου. Την επόμενη μέρα (2/8) το πρωί, η εξαιρετική Άννα Μαρία Μπότσαρη, παρέθεσε επίδειξη 'τυφλού σκάκι' στο πεζόδρομο Καλαβρύτων: χωρίς να βλέπει, αντιμετώπισε (και κέρδισε) παίζοντας στην μαγνητική σκακιέρα, μια πλειάδα σκακιστών του ΣΕΠΟΚΕ, επιβεβαιώνοντας στην πράξη και με τον τρόπο αυτό, το σπάνιο ταλέντο της (το οποίο και δικαίως την έχει κατατάξει σαν την μεγαλύτερη σκακίστρια που έχει έως και σήμερα αναδείξει η χώρα μας).

Πιστός στα ιδεώδη του αγνού Αθλητικού Πνεύματος και στα πλαίσια των παράλληλων Πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, ο ΣΕΠΟΚΕ, (πέραν των ως άνω καλεσμένων του) εβράβευσε 'για την προσφορά τους στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό' και δύο ακόμη ξεχωριστούς Ανθρώπους: τον Αναστάσιο Αλεξάνδρου (Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Πάτρας) και Γεώργιο Κοσμά (Επίτιμο Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης). Ήταν πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι και οι δύο, παραλαμβάνοντας την Περγαμηνή τους μαζί με την χαραγμένη με το ονοματεπώνυμό τους Πλακέττα, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το έργο που παράγεται στον ΣΕΠΟΚΕ και τις επιπτώσεις που αυτό έχει σε ολόκληρη την Καλαβρυτινή (και όχι μόνον) κοινωνία.

Πέραν των σκακιστών, αρκετός κόσμος παρευρέθηκε στις ως άνω αναφερόμενες. Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, ο Βοηθός Δημάρχου Νίκος Μαγκαφάς υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Βασιλόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων Τάκης Νικολάου (σκακιστής ΣΕΠΟΚΕ), το Μέλος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και του Διοικητικού Συμβουλίου Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Γεώργιος Δημόπουλος, το Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Θεόδωρος Χαλμούκης, οι Κυριακή Ραζή Γεωργιάδου-Ηλίας και Ρούλα Ερμείδη-Κική Λούτση-Βασιλική Πριονά-Νικόλαος Χρ. Παπαδάτος Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπών ΣΕΠΟΚΕ.

Επιβραβεύοντας το θαυμαστό και ποικιλλόμορφο έργο που παράγει ο ΣΕΠΟΚΕ σε Αθλητικό-Πολιστικό-Κοινωνικό επίπεδο, πολλοί χορηγοί στήριξαν και το παρών Διήμερο (την αφίσσα του οποίου επιμελήθηκε δωρεάν ο συνεργάτης του Δήμου Γεώργιος Πετρόπουλος). Ανάμεσά τους: το Πρατήριο υγρών καυσίμων και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια 'Τζόβολος', οι Ταβέρνες 'Περί ορέξεως' και 'Έλατος', το κρεοπωλείο 'Σούκας', ο ξενώνας 'Φαναράς', οι τροφοδοσίες-διανομές 'Π. Δούβρης και ΣΙΑ', το ζαχαροπλαστείο 'Ερμείδης', το cafe bar 'Διάπλαση', η 'Ενωση Καλαβρυτινών Αθήνας', το Αθλητικό Σωματείο 'Αετός', το Πρακτοπείο ΟΠΑΚ 'Κ. Τσάφος', τα ηλεκτρονικά είδη Mobile Railvvays' Καλαβρύτων΄, το φωτογραφείο 'Παπαγεωργίου' και φυσικά ο ξυλόφουρνος 'Ξυνός-Αποστολόπουλος'.

Κλείνοντας τις ουσιαστικές και φαντασμαγορικές αυτές Εκδηλώσεις, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Δρ Ν. Χ. Ραζής, ευχαρίστησε από καρδιάς όλες και όλους για την συμμετοχή τους και ανφέρθηκε στις μελλοντικές δραστηριότητες του Ομίλου. Ανάμεσά τους: οι σιμουλτανέ 19/8 (στο Σκεπαστό Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον εκεί 'Μορφωτικό Όμιλο Νέων') και 30/8 (στο άνω μέρος του πεζόδρομου Καλαβρύτων σε συνεργασία με το ζαχαροπλαστείο 'Ερμείδης'), τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου (5-6/12/2015 σε συνεργασία με τον Δήμο της Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος), προπονητικά προγράμματα για όλες και όλους.

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.