Σκακιστικοί αγώνες στο Γυμνάσιο Καλαβρύτων

Στα πλαίσια των αθλητικών εκδηλώσεων λήξης σχολικού έτους 2014-2015 πραγματοποιήθηκαν και σκακιστικοί αγώνες στο Γυμνάσιο Καλαβρύτων “Ευσέβιος Κηπουργός”.

Με την υποστήριξη του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) και με παρουσία μαθητών-καθηγητών του σχολείου και της διευθύντριας Ιωάννας Ροδοπούλου, έγινε, σε άριστο και πολιτισμένο κλίμα, στις 11/05/2015, Πρωτάθλημα RAPID 5 γύρων, με ανοικτή συμμετοχή για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Χρησιμοποιήθηκαν σκακιστικά χρονόμετρα του Συλλόγου (δωρεές μεγάλων ευεργετών του Ομίλου) και επισημα σετ ζατρικίου. Διευθυντής αγώνων ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Δρ.Ν.Χ.Ραζής, διαιτητής ο Θεοδόσης Παναγόπουλος (μέλος ΔΣ ΣΕΠΟΚΕ και εγγεγραμμένος στις λίστες της Τοπικής Επιτροπής Διαιτησίας αφού έχει αποφοιτήσει από σχετικά σεμινάρια), ενώ χρέη γραμματείας είχε αναλάβει η μαθήτρια Κόβατς Μπιάνκα-Μαρία.

Έλαβαν μέρος 18 άτομα απ'όλες τις τάξεις.

Μετά από ενδιαφέρουσες παρτίδες, πρώτος τερμάτησε ο μαθητής της Γ τάξης Λανάι Τέκι με 5 πόντους σε αντίστοιχα παιχνίδια. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμισαν με 4 πόντους οι Φάνης Μπάχας και Χαράλαμπος Κοντής (δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα μετά από την χρήση των κριτηρίων άρσης ισοβαθμίας).

Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν παρουσία όλου του σχολείου (που πραγματικά επευφήμησαν τους σκακιστές και τις σκακίστριες) την Τετάρτη 13/05. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν ωραιότατα αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, ο δεύτερος και τρίτος εξαιρετικά μετάλλια και ο πρώτος βαρύτιμο κύπελλο.

Τέτοιου υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, προάγουν όχι μόνο τον αθλητισμό αλλά γενικότερα και τον πολιτισμό στα παιδιά και κατ'επέκταση σε ολόκληρη την κοινωνία.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.