ΣΕΠΟΚΕ - Το προφιλ των εκπαιδευτών του σκακιστικού

Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕΤ παρουσιάζει σε ένα αφιέρωμα, το προφίλ  των δύο συνεργατών του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) Φριτς Μπλέκερ και Νικόλαου Νικολακόπουλου, που από εφέτος πραγματοποιούν (Τετάρτες-Πέμπτες και περιστασιακά και τα Σάββατα) Μαθήματα/Σεμινάρια σκάκι (σε συνεργασία με τον ΣΕΠΟΚΕ και τον Πρόεδρό του Δρ Νικόλαο Ραζή) στα Καλάβρυτα.

 
Ο Φριτς Μπλέκερ, σε ένα από τα μεγαλύτερα Διεθνή σκακιστικά Τουρνουά της Ελλάδος, το Rapid "ΙΣΘΜΙΑ 2015" που οργανώθηκε από τον "Αργοναύτη" και επιτελέστηκε 18-25 Αυγούστου στο Λουτράκι, αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΣΕΠΟΚΕ και τερμάτισε στην πολύ τιμητική  21η θέση, ανάμεσα σε 133 αναγνωρισμένους Σκακιστές, 12 εκ των οποίων είχαν τον (ανώτατο) Τίτλο του Grand Master και 4 τον Τίτλο του Internazional Master. Μάλιστα, παίζοντας με τα μαύρα (!) , έφερε ισοπαλία με τον διάσημο GM Georgiev (ο οποίος στο παρελθόν είχε κερδίσει και τον τ. Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κασπάρωφ). Επιπλέον, στο Ομαδικό μπλιτζ, η ομάδα του συμμετείχε τερμάτισε στην 4η θέση (!). Ήταν από τις στιγμές, που το όνομα των Καλαβρύτων, διαμέσου Μπλέκερ και ΣΕΠΟΚΕ, έγινε για ακόμη μια φορά Παγκοσμίως γνωστό στο σκακιστικό στερέωμα, αφού τα αποτελέσματα μεταδίδονταν ηλεκτρονικά σε όλη την υφήλιο.
 
Ο Νικόλαος Νικολακόπουλος, στο μεγάλο Σκακιστικό Τουρνουά Rapid "Κίνηση Συνεργασίας" που πραγματοποιήθηκε στο Κολυμβητήριο "Αντώνης Πέπανος" στην Πάτρα, κατέκτησε (28/9/2015), αήττητος,  με 5,5 βαθμούς σε 6 αγώνες, την 1η (!) θέση ανάμεσα σε 82 σκακιστές. Συμμετείχαν σκακιστές-στριες από πολλές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των άλλων από Αθήνα-Αίγιο-Ζάκυνθο-Κάτω Αχαγιά-Καλαμάτα-Ναύπακτο-Πάτρα. Αναμφισβήτητα, είναι ακόμη μια μεγάλη επιτυχία του ιδίου, αλλά και των σκακιστικών δρώμενων της ευρύτερης περιοχής μας.
 

Τέτοιοι συνεργάτες, είναι δεδομένο ότι θα αξιοποιήσουν σκακιστικά, το ήδη εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει στα Καλάβρυτα και στις γύρο περιοχές, αναδεικνύοντας νέα ταλέντα και βελτιώνοντας τα ήδη υπάρχοντα.

Αξίζει τον κόπο να βοηθήσουμε όλοι την συγκεκριμένη προσπάθεια, γιατί με τον τρόπο αυτό, τα Καλάβρυτα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσουν σε ακόμη ένα τομέα σκέψης-εξυπνάδας και διανόησης, όπως είναι το σκάκι.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.