Σε επανεξέταση των μισθωμάτων για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προχωρά ο Δήμος Καλαβρύτων

Την 30/1/2015 στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και στο 8ο θέμα συζητήθηκε το θέμα των συμβάσεων μίσθωσης οι οποίες έχουν συναφθεί στο παρελθόν ανάμεσα στον Δήμο Καλαβρύτων και σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Οι συμβάσεις αυτές αφορούσαν την καταβολή μισθωμάτων στον Δήμο προκειμένου να τους παραχωρηθεί κατάλληλος χώρος σε διάφορα σημεία της περιοχής για την εγκατάσταση και χρήση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Το προς συζήτηση θέμα είχε τεθεί ως εξής:

''8. Περί λύσεως του υφιστάμενου συμβολαίου (Σύμβαση Μίσθωσης Δήμου Καλαβρύτων και VODAFON-PANAFON AEET & WID ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας VODAFON-PANAFON AEET & WID ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ στη θέση «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» (ΣΤΑΘΜΟΣ 318 ROGOI) Τοπικής Κοινότητας Ρογών, Δ.Ε. Καλαβρύτων Δήμου Καλαβρύτων και σύναψης νέου συμβολαίου με την εταιρεία VIKTUS NETWORKS A.E.''

Επειδή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα στοιχεία, όπως οικονομικά στοιχεία των μέχρι τώρα συμβάσεων,ακριβής αριθμός και θέσεις κεραιών και κυρίως δεν υπήρχε σχετική μελέτη για το ποιες θα πρέπει να είναι οι απαιτήσεις του Δήμου,το θέμα ανατέθηκε σε επιτροπή η οποία καλείται να το διερευνήσει και να παρουσιάσει μια πρόταση -εισήγηση σε επόμενο Δημοτικό συμβούλιο.

Ελπίζουμε τώρα που έχουμε μια θεωρητική έστω εμπειρία διαπραγμάτευσης, την οποία έχουμε εισπράξει από τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή,να υπάρξει θετικό για τα έσοδα του Δήμου μας αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση τόσο η επιτροπή όσο και το Δ.Σ θα πρέπει εκτός των άλλων να λάβουν υπ' όψιν τους ότι τα οφέλη που οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν σε σχέση με το παρελθόν είναι πολλαπλάσια σήμερα(λόγω της αλματώδους αύξησης των χρηστών) και συνεχώς θα αυξάνονται στο μέλλον.

Συνεπώς η πολύ μοδάτη φράση που και εδώ ταιριάζει είναι :''Να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση ''

Θεόδωρος Παπαδόπουλος 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.