ΣΔΟΕ: «Εικονικοί» υποκυβισμοί σε 3.673 ΙΧ!

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 3.673 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι γιανα γλιτώσουν από τα υψηλά τεκμήρια, το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης αλλά και τα υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας πραγματοποίησαν «εικονική» αλλαγή του κινητήρα του οχήματός τους τοποθετώντας «εικονικά» κάποιον μικρότερου κυβισμού!Το θέμα το είχε αναδείξει πρώτο το Autobusiness και είχε προειδοποιήσει όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πως το ΣΔΟΕ ξεκινά μαζικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα που έχει δηλωθεί αλλαγή κινητήρα με την τοποθέτηση κάποιου μικρότερου κυβισμού.
Ωστόσο το θέμα είναι γνωστό στην αγορά αυτοκινήτου εδώ και πολλά χρόνια καθώς τα «κυκλώματα» έναντι αμοιβής πραγματοποιούσαν «εικονικές» αλλαγές κινητήρων προς όφελος του ιδιοκτήτη αλλά και προς όφελος των Δημοσίων Υπαλλήλων στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών που ενέκριναν τις συγκεκριμένες μετατροπές.
Μάλιστα ανάλογα με το αυτοκίνητο στο οποίο πραγματοποιούνταν η αλλαγή του κινητήρα με την τοποθέτηση ενός μηχανικού συνόλου με μικρότερο κυβισμό υπήρχε και το ανάλογο τίμημα. Ειδικότερα αν ένας ιδιοκτήτης δίλιτρου οχήματος ήθελε χωρίς να αλλάξει κινητήρα στο όχημά του να μειώσει τον κυβισμό στα χαρτιά κατά 200 κ.εκ. το κόστος ανέρχονταν σε περίπου 600-1.000 ευρώ.
Αν ήθελε από δίλιτρο να φαίνετακ στα χαρτιά 1.600 κ.εκ. τότε το τίμημα αυξάνονταν και οι τιμές ξεκινούσαν από τα 1.100 ευρώ και μπορεί να ανέρχονταν μέχρι και στα 1.800 ευρώ.
Στα οχήματα με κινητήρες μεγαλύτερου κυβισμού 2.500 κ.εκ. και άνω το τίμημα υπολογίζονταν με βάση την αξία του αυτοκινήτου δηλαδή άλλο ήταν το κόστος σε μια Mercedes ή BMW και διαφορετικό ήταν το κόστος για ένα Mitsubishi ή Jeep.

 

ΚΤΕΟ: Ανύπαρκτοι έλεγχοι
Το θέμα των υποκυβισμών πέραν των εμπλεκόμενων υπαλλήλων στις Διευθύνσεις Μεταφορών αγγίζει και τα ΚΤΕΟ όλης της χώρας καθώς από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων δεν πραγματοποιούσαν καμία απολύτως αλλαγή στον κινητήρα τους πως ήταν δυνατό να περνάνε τα εν λόγο οχήματα από ΚΤΕΟ;
Αυτή ακριβώς η απορία οδήγησε τα στελέχη του ΣΔΟΕ σε ελέγχους συγκεκριμένων ΚΤΕΟ απ 'όπου και βρέθηκε η άκρη του νήματος στην υπόθεση.
Επίσης οι Μηχανολόγοι αλλά και οι Αρμόδιοι Υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών πως υπέγραφαν ανύπαρκτες αλλαγές κινητήρων χωρίς να φοβούνται τις κυρώσεις και ποινές;
Στα παραπάνω στελέχη της αγοράς απαντούν πως στην Ελλάδα όλα έχουν την τιμή τους και πως αν κάποιος διαθέσει το ανάλογο αντίτιμο μπορεί το όχημά του να κινείται από κινητήρα 4 λίτρων αλλά στην εφορία και στο ηλεκτρονικό σύστημα να φαίνεται ότι κινείται από έναν κινητήρα 1.600 κ.εκ. Αλλωστε υπάρχουν εκατοντάδες αγγελίες πώλησης οχημάτων από τον πρώην ΟΔΔΥ στις οποίες αναγράφεται χαρακτηριστικά πως το όχημα είναι 4.000 κ.εκ. αλλά είναι δηλωμένο 1.600 κ.εκ.

Αυστηρές ποινές και πρόστιμα
Ιδιαίτερα αυστηρές θα είναι οι ποινές και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν στους ιδιοκτήτες των πολυτελών αυτοκινήτων που πραγματοποίησαν «εικονικές» αλλαγές κινητήρων στα οχήματά τους για να γλιτώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας, το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης αλλά και τα υψηλά τεκμήρια ενώ με ανυπομονησία περιμένουν να ακούσουμε τις ποινές και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν στα ΚΤΕΟ αλλά και στους υπαλλήλους των Διευθύνσεων Μεταφορών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΠΗΓΗ:http://autobusiness.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.