ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΧΕΙΜΕΡΙΑΣ ΝΑΡΚΗΣ

Παρακολουθώντας τα διάφορα δημοσιεύματα και δηλώσεις σχετικά με την απόσταση της «επέκτασης» του οδοντωτού, θυμήθηκα τη συνάντηση, που είχε τον Σεπτέμβριο 2017, αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Γεώργιο Λαζουρά και τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Μαγκαφά και Σπύρο Σοκορέλη, με τον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη.

Μετά από συζήτηση ο δήμαρχος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ συμφώνησαν να εξεταστεί πρόταση του δήμου Καλαβρύτων που ήταν μια πρόταση ρεαλιστική και κυρίως αναπτυξιακή.

Το υπόμνημα και η πρόταση προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Σ.Ε., από μια δημοτική αρχή όπου πρυτάνευε η λογική και οι άνθρωποι της δεν αιθεροβατούσαν , το οποίο έτυχε να γνωρίζω και από αυτό παρουσιάζω στους δημότες των Καλαβρύτων τα αιτήματα της αντιπροσωπίας, για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, το οποίο είχε ως εξής:

Κύριε διευθύνοντα σύμβουλε του Ο.Σ.Ε

Η διαδρομή με τον Οδοντωτό είναι η μοναδική των Βαλκανίων, ενώ αρκετοί την παρομοιάζουν με τις δια­δρομές των ελβετικών Άλπεων. Ξεκινάει από το Διακο­πτό και, αφού περάσει μέσα από μεταλλικές ή πέτρι­νες γέφυρες και σήραγγες, πεδιάδες και ορεινούς σχηματισμούς, καταλήγει στα Καλάβρυτα.

Ο Οδοντωτός αποτελεί έναν από τους κύριους πόλους έλξης επισκεπτών στην περιοχή, καθώς διατηρεί την αρχική και μοναδικής αξίας τεχνική του υποδομή (σήραγγες ανοιχτές και κλειστές λαξευτές στο βράχο, γέφυρες, καμάρες, κτήρια σταθμών κ.λπ.) και ένα μεγάλο τμήμα του περνάει από το εντυπωσιακό φαράγγι του Βουραϊκού………………………………………………….. Με το παρόν υπόμνημα που σας καταθέτουμε θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστά μια σειρά αιτημάτων του δήμου μας τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούν και πρέπει να υλοποιηθούν από τον ΟΣΕ ή την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι δράσεις που ζητάμε αν υλοποιηθούν θα ενισχύσουν την ανάπτυξη του τόπου μας και είναι:

  • Βελτίωση του Kalavryta City Pass για επί πλέον ενίσχυση του θεσμού αυτού με βελτίωση του κόστους.

  • Καθιέρωση ενιαίας τιμής εισιτηρίου από Αθήνα, Πάτρα και από όλους τους σταθμούς της χώρας προς Καλάβρυτα και αντιστρόφως.

  • Το σημαντικότερο για εμάς αίτημα και κυρίως για το δήμο μας είναι η ίδρυση και λειτουργία ενός Θεματικού πάρκου με αντικείμενο τον Οδοντωτό, το οποίο θα αποτελέσει ενισχυτικό παράγοντα της ανάπτυξης του τόπου μας.

Ο χώρος μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό των Καλαβρύτων ιδιοκτησίας του ΟΣΕ έχει έκταση περίπου 4.000 έως 5.000 τ. μ. δηλαδή χώρος ικανός για την ανάπτυξη ενός θεματικού πάρκου, που θα περιλαμβάνει: την ατμήλατη μηχανή που επισκευάσθηκε πρόσφατα με κάποια βαγόνια επιβατηγά ή φορτηγά της εποχής, δύο αυτοκινητάμαξες μια "BILLARD" και μια "DECAUVILLE" που χρησιμοποιήθηκαν από το 1958 και μέχρι το 2009 και ότι άλλο υλικό που εσείς θα επιλέξετε.

Τέλος στους χώρους των σιδηροδρομικών σταθμών Καλαβρύτων και Ζαχλωρούς προτείνουμε να λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας (σε αντίγραφα) από τα αρχεία του ΟΣΕ, Μουσείου Μπενάκη και άλλων φορέων.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες μας ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Πετράκης έδειξε ενδιαφέρον για την πρόταση αυτή και ανέθεσε στους καθηγητές Βασίλη Παπά και Αθ. Σπανομαρίδη της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών να ξεκινήσουν την σύνταξη της απαραίτητης μελέτης. Δυστυχώς η απομάκρυνση από τον ΟΣΕ του Κώστα Πετράκη ανέκοψε τη διαδικασία για τη μελέτη και ταυτόχρονα χάθηκε η ευκαιρία για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την πόλη των Καλαβρύτων.

Μα τώρα, θα μου πείτε, τι συζητάμε για εργάκια μπροστά στα «μεγάλα» έργα που «ετοιμάζονται» με τη συμπαράσταση της Γιάννας, του υιού Μπεκίρη και άλλων μικρών, μεσαίων και μεγάλων παραγόντων για να φθάσουν τον οδοντωτό στην Αγία Λαύρα και από εκεί περνώντας από Σιγούνι, Σουδενά να τερματίσει στο Χιονοδρομικό και έχει ο θεός.

Βέβαια αν η επέκταση του οδοντωτού δεν προχωρήσει, μη στεναχωρηθείτε, θα παραγγείλουμε ένα πλανητάριο με ολίγη από τυροκομική σχολή και βλέπουμε, εδώ μέχρι αεροδιάδρομο έχουμε αναγγείλει.

Αγαπητοί συνδημότες, σύντομα θα σας ενημερώσω περί του πλανητάριου και του τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» καθώς και για το πότε και γιατί μας προέκυψε η δήθεν επέκταση του οδοντωτού.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.