Σχεδιάζουν βερνίκι νυχιών που αποκαλύπτει το «φάρμακο των βιαστών»

Με νέο και πλήρως διακριτικό τρόπο προσπαθούν να προστατέψουν τις γυναίκες από την«επιδημία» των βιασμών με την χρήση υπνωτικών σε ποτά και ροφήματα γυναικών τέσσερις φοιτητές του North Carolina State που κινητοποιήθηκαν μετά τους βιασμούς στο στενό τους περιβάλλον

Επίδοξοι βιαστές σε πολλά μέρη του κόσμου προκαλούν βαθύ ύπνο και αμνησία στα θύματά τους με την ακούσια πρόσληψη υπνωτικών όπως το Rohypnol ή το GBH, προσθέτοντάς τα μέσα σε «αθώα» ποτά, αναψυκτικά και ροφήματα.

Στο παρελθόν έχουν έρθει στο προσκήνιο προϊόντα που εντοπίζουν κάποια από αυτά, αλλά η εμφανής χρήση τους ήταν προβληματική επειδή το πιθανό θύμα φοβόταν να ελέγξει εμφανώς τις προθέσεις του πιθανού δράστη.

Με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας αλλαγής χρώματος σε επαφή με τα συγκεκριμένα χημικά σε βαφές νυχιών, η διαδικασία αυτή γίνεται εντελώς διακριτική και επιτρέπει στα πιθανά θύματα να ελέγξουν την ποιότητα των όσων τους προσφέρονται στιγμιαία και χωρίς να εκτίθενται.

«Με τα βερνίκια νυχιών μας, οποιαδήποτε γυναίκα θα έχει τη δυνατότητα διακριτικά να επιβεβαιώσει ότι είναι ασφαλής, απλώς ανακατεύοντας το ποτό της με το δάχτυλό της», αναφέρει σχετικά η σελίδα του Undercover Colors στο Facebook.

«Μέσω αυτών των βερνικιών και συναφών τεχνολογιών, ελπίζουμε να αποθαρρύνουμε πιθανούς βιαστές από το να "πειράξουν" το ποτό μίας γυναίκας, υπό τον φόβο ότι είναι πλέον πολύ πιθανό να αποκαλυφθούν ... Πρακτικά, θέλουμε να μεταφέρουμε το φόβο από τα θύματα στους δράστες. Είμαστε η Undercover Colors, η πρώτη εταιρεία μόδας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να αποφύγουν μία σεξουαλική επίθεση», υπερηφανεύονται οι δημιουργοί της.

Εκ μέρους των τεσσάρων φοιτητών, που σπουδάζουν χημικοί μηχανικοί, ο Ανκες Μαντάν σημείωσε ότι «όλοι έχουμε κάποια στο στενό μας κύκλο που βίωσε αυτή τη φρικτή εμπειρία και εστιάσαμε στο πώς θα βρούμε ένα τρόπο να αποτρέπουμε τέτοια εγκλήματα στο μέλλον».

Προς το παρόν το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι σε διαδικασία χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση της απαραίτητης έρευνας για την δημιουργία ενός προϊόντος που θα μπορεί να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων.

ΠΗΓΗ:POLICENET

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.