Η Σ. Αναγνωστοπούλου εκπροσωπεί την Ελλάδα στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Ευρωπαϊκών Θεμάτων

Οι προτεραιότητες της λουξεμβουργιανής Προεδρίας της Ε.Ε. κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Ζαν Άσελμπορν, βρίσκονται στο επίκεντρο της άτυπης διήμερης συνάντησης των Υπουργών και Υφυπουργών Ευρωπαϊκών Θεμάτων, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Λουξεμβούργο.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε στην άτυπη συνάντηση η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, συζητήθηκαν, επίσης, και οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ε.Ε. κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, αλλά και η υλοποίηση του προγράμματος εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2015.

Παράλληλα, οι Υπουργοί Ευρωπαϊκών Θεμάτων είχαν την ευκαιρία να προβούν σε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τον ετήσιο προγραμματισμό της ΕΕ για το 2016, ενώ αναμένεται να συζητήσουν και την έκθεση των Πέντε Προέδρων (προέδρων Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Συνόδου Κορυφής, Ντόναλντ Τουσκ, Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς) για την εμβάθυνση και την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ). 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.