Ριζούλης για την ''αξιολόγηση'' Μητσοτάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο βουλευτής Αχαΐας, στην ομιλία του στη Βουλή, στις 24/2/2016, υπογράμμισε  ότι το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης αποτελεί μια μεταρρυθμιστική τομή για την ελληνική πραγματικότητα.

Έδωσε έμφαση στην ουσιαστική λειτουργία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που με το παρόν νομοσχέδιο χρησιμοποιείται ως εργαλείο αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης σε αντίθεση με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα.

 

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθαίρεσε διευθυντές και προϊσταμένους της δημόσιας διοίκησης τοποθετώντας δικούς του ανθρώπους.

 

Μέσω της αξιολόγησης θεσμοθέτησε επί Υπουργίας του την υποχρεωτική έξοδο ποσοστού 15% όλων των υπαλλήλων συνολικά του δημόσιου τομέα, ακόμα και εκπαιδευτικών ή γιατρών, ενώ ο νυν Αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναγωνιζόταν, κατά τα λεγόμενα του, τον Τόμσεν  για το ποιος θα καρπωθεί την δόξα των απολύσεων.

 

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε καταργήθηκε εν μία νυκτί η επαγγελματική εκπαίδευση με την απόλυση του συνόλου των εκπαιδευτικών, γεγονός που εξανάγκασε το σύνολο των μαθητών να στραφούν στην ιδιωτική εκπαίδευση και αγνόησε βέβαια τους οικονομικά ασθενέστερους.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ότι σκοπός της «αξιολόγησης» της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν η ουσιαστική μεταρρύθμισης της δημοσίας διοίκησης αλλά η μεταφορά δημοσίων αγαθών στον ιδιωτικό τομέα.  

 

Ο Ανδρέας Ριζούλης έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και η αριστερά έχουν εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και τον κόσμο της δημόσιας διοίκησης, γι αυτό και δημιουργούν τα θεσμικά εργαλεία ώστε να κατοχυρωθούν και να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον διαφάνειας και αξιοκρατίας.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.