"Ηλέκτρα" από το Γυμνάσιο Αναβύσσου παρακολούθησαν μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Καλαβρύτων

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Καλαβρύτων σήμερα το πρωί 24-04-2015 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση << ΗΛΕΚΤΡΑ>>, από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Αναβύσσου. Το έργο ήταν βασισμένο στη μυθιστορηματική βιογραφία << ΗΛΕΚΤΡΑ>> της συγγραφέως Διδώς Σωτηρίου και αναφέρεται στην αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Ηλέκτρα Αποστόλου ,που δολοφονήθηκε στις 25-07-1944 από γκεσταπίτες βασανιστές στο ξενοδοχείο Κρυστάλ στην Αθήνα ,δυο μήνες πριν την απελευθέρωση από τους ναζί κατακτητές.

Οι μαθητές με το συντονισμό και την καθοδήγηση των καθηγητών τους με χορωδία και ζωντανή μουσική επένδυση παρουσίασαν το χρονικό της κατοχής και της Αντίστασης από το 1942 μέχρι και το θάνατο της ηρωίδας. Εικόνες από την κατοχική περίοδο πείνα ,φρίκη και βία ,αλλά και το απερίγραπτο μεγαλείο της αγωνιστικότητας ,της διάθεσης για προσφορά ,το χρέος για τον άνθρωπο και την ελευθερία της πατρίδα καθήλωσαν και συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους .

Στο τέλος η Διευθύντρια του Γυμνασίου Καλαβρύτων Ιωάννα Ροδοπούλου ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές της παράστασης και τους έδωσε σε ανάμνηση της συνεργασίας , Λεύκωμα και βιβλία από το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Στη συνέχεια στο Δημοτικό στάδιο διοργανώθηκε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας από αντιπροσωπευτικές ομάδες των γυμνασίων Καλαβρύτων και Αναβύσσου σε πνεύμα και κλίμα ευγενούς άμιλλας .Κέρδισε η ομάδα των Καλαβρύτων με σκορ 3-0.Στο ημίχρονο δύο μεικτές ομάδες μαθητριών εντυπωσίασαν με τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες με σκόρ 2-1 για τις παίκτριες με τα λευκά. Τις υπηρεσίες του προσέφερε ως γιατρός ο Διευθυντής του Κ.Υ Καλαβρύτων κ. Ν. Ραζής.

Το Γυμνάσιο Καλαβρύτων καταρχήν αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γυμνασίου Αναβύσσου για περαιτέρω συνεργασία και ανταλλαγές .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.