Πυροπροστασία, αντισεισμική θωράκιση, ενεργειακή αναβάθμιση και εξοπλισμός για τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων

Υπεγράφη σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων, η σύμβαση για την εκπόνηση μελετών πυροπροστασίας για τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων.

Ο ανάδοχος προέκυψε κατόπιν συνοπτικού διαγωνισμού σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.

Η πράξη με τίτλο «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ» προϋπολογισμού 21080€ συμπερ. του Φ.Π.Α 24% χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ VIII», Άξονας Προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας».

Εντάχθηκε με την υπ΄αριθμ. 63124/30-9-2020 απόφαση του ΥΠΕΣ, ένταξη συνολικού προϋπολογισμού 58.900€ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καλαβρύτων, ενώ σύμφωνα με το υποβληθέν Τεχνικό Δελτίο ποσό των 21.080,00€ αφορά στην εκπόνηση μελετών. Το υπόλοιπο ποσό αφορά την υλοποίηση - προμήθεια του εξοπλισμού που θα προτείνουν οι μελέτες για την πυροπροστασία των σχολείων.

Εντάχθηκε ήδη η πρόταση του Δήμου Καλαβρύτων στην Πρόσκληση 11 του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. Συγκεκριμένα ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΑΤ11 ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)» εντάχθηκε η πράξη «ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΣ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» προϋπολογισμού 63.478,95 € ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ

Η πράξη περιλαμβάνει 2 υποέργα :

ΥΠΟΕΡΓΟ 1

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΣ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ προϋπολογισμού 43.067,70 πλέον ΦΠΑ 24%

Η υπηρεσία θα έχει σαν αποτέλεσμα των πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των σχολείων του Δήμου Καλαβρύτων αλλά και κάποιον επιλεγμένων δημοτικών κτιρίων.

Αναλυτικά :

1α) Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος: Ταχύς οπτικός έλεγχος (Τ.Ο.Ε.) της δομικής και μη δομικής τρωτότητας (σύμφωνα με την σχετική διαδικασία του Ο.Α.Σ.Π.)

Βαθμονόμηση και αξιολόγηση των δεδομένων που προκύπτουν από τον Τ.Ο.Ε. και επιλογή εκείνης της ομάδας επισφαλών υποδομών για τις οποίες απαιτείται οπωσδήποτε περαιτέρω έλεγχος.

1β) Δευτεροβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος: Εφαρμογή, στις υποδομές που επιλέγονται βάσει του Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου, επί τόπου μη καταστροφικών δοκιμών, αποτύπωση και καταγραφή ή επαλήθευση διατομών (και οπλισμών όπου υπάρχουν) σε κρίσιμα δομικά στοιχεία καθώς και άλλων κρίσιμων δομικών δεδομένων, λήψη δοκιμίων, και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο, για την εκτέλεση προσεγγιστικών υπολογισμών αντοχής, με στόχο τον προσδιορισμό εκείνων των υποδομών που έχουν χαμηλή αντοχή και κρίνονται επισφαλή ή που είναι περισσότερο επισφαλή σε σχέση με τα υπόλοιπα που εξετάστηκαν, και επομένως χρήζουν άμεσα Μελέτης Αποτίμησης – Ανασχεδιασμού.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2

«Δράσεις ενημέρωσης – πληροφόρησης – ευαισθητοποίησης» προϋπολογισμού 8.125€ πλέον ΦΠΑ

Αφορά δράσεις ενημέρωσης – πληροφόρησης των δημοτών έχοντας σαν κύριο αποδέκτη το μαθητικό κοινό, τους εκπαιδευτικούς καθώς και χρήστες των δημοτικών κτιρίων. Σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΠ έγινε επιλογή αφισών καθώς και ενημερωτικού υλικού (προς μαθητές, προς εκπαιδευτικούς) για εκτύπωση και διανομή στο σύνολο των σχολικών κτιρίων του Δήμου καθώς και υλικό για διάθεση (προς τους δημότες) στα Δημοτικά Καταστήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ προϋπολογισμού 201.810,00 που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Η προμήθεια αφορά το σύνολο των σχολείων και περιλαμβάνει Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές με οθόνη, Φορητούς Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Διαδραστικούς Πίνακες, βιντεοπροβολείς με αντίστοιχες οθόνες προβολής καθώς και φωτοτυπικά μηχανήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων του Δήμου με σκοπό την συμμετοχή του, στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ. Για τις ανάγκες του προγράμματος και με σκοπό την υποβολή ώριμης πρότασης, ο Δήμος προέβη στην νομιμοποίηση – τακτοποίηση των σχολείων που δεν διέθεταν τις απαραίτητες νομίμως υφιστάμενες οικοδομικές άδειές. Με το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης τα σχολεία θα ανακαινιστούν με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών.


 

σχολεια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
15 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.