''Ψιλοβρέχει'' τουρισμό και στα Καλάβρυτα κρατάμε ομπρέλα;

Η κ. Έλενα Κουντουρά ''προελαύνει'' σε όλη την Ελλάδα και κάνει μια προσπάθεια σε καιρούς ισχνών αγελάδων να προωθήσει θέματα των τοπικών φορέων με σκοπό την τουριστική τους ανάπτυξη και κατ΄επέκταση την τουριστική ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας.

Δυο πρόσφατα παραδείγματα που μπορούν να σχετιστούν με τα Καλάβρυτα είναι :

1) Οι νέες επενδύσεις στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού που ανακοίνωσε η κ.Κουντουρά στην γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ που έγινε τον περασμένο Μάιο.

2) Η τοποθέτηση της υπουργού για την 1η Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού που θα γίνει το 4ήμερο από 14 έως 17 Οκτωβρίου 2016, στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας. Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Ναυπακτίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού . Σημειώνουμε ότι η έκθεση αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό που είναι το ζητούμενο εδώ και χρόνια για την υπέροχη από κάθε τουριστική άποψη επαρχία Καλαβρύτων. Ιστορία, οδοντωτός, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι,σπήλαια, μικρή απόσταση από μεγάλες πόλεις κ.ά λίγα μέρη διαθέτουν, και σίγουρα δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανέναν.

 

Μεταξύ άλλων η αρμόδια υπουργός δήλωσε 'για την έκθεση :

Το Υπουργείο προωθεί και προβάλλει την Ελλάδα ως ελκυστικό παγκόσμιο προορισμό, και ενθαρρύνει τον ιδιωτικό τομέα να συνάψει νέες και επωφελείς συμφωνίες και συνεργασίες με τις αγορές του εξωτερικού. Στέκεται αρωγός και στηρίζει πρωτοβουλίες όπως αυτή του Δήμου Ναυπακτίας για τη διοργάνωση της πρώτης Έκθεσης αφιερωμένης στον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό.

Η ΝOSTOS 1st Greek Alternative Tourism Expo 2016 αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για να προβληθεί ο τουριστικός πλούτος ολόκληρης της Ελλάδας, να αναδειχθούν οι δημοφιλείς αλλά και νέοι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί καθώς και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα που μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Ναύπακτος, που φιλοξενεί την Έκθεση, όπως και η ευρύτερη περιοχή έχουν μεγάλη προοπτική τουριστικής ανάπτυξης που προσδοκούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο με στόχο τη δημιουργία πρόσθετων πηγών εσόδων και την τόνωση της τοπικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι καλή επιτυχία στην Έκθεση η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού μας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».

Στην πρώτη περίπτωση, το χιονοδρομικό Καλαβρύτων, απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό που το κράτος προωθεί προς όφελος του Παρνασσού, μάλλον δεν μπορεί να κάνει κάτι. Παρόλα αυτά το χιονοδρομικό ,διεύθυνση και εργαζόμενοι δίνουν καθε χρόνο μάχες για να κρατιέται ζωντανή η τουριστική κίνηση της πόλης των Καλαβρύτων.  Στην δεύτερη περίπτωση όμως είναι άγνωστο το αν έχουν γίνει βήματα από τα Καλάβρυτα προς την κατεύθυνση συμμετοχής της πόλης και της περιοχής ολόκληρης σε προγράμματα και στόχους που οδηγούν προς την πιο ασφαλή διέξοδο,αυτή του εναλλακτικού τουρισμού.

Εδώ κάπου θα πρέπει να παραδεχθούμε κάτι, όπως ότι καλό γίνεται δεν πρέπει να το καρπώνεται μόνο ο Δήμαρχος, έτσι και όπου υπάρχουν ολιγωρίες δεν πρέπει να ''πέφτουν'' όλα στο κεφάλι του Δημάρχου, αλλά να αναζητούνται οι καθ΄ύλην αρμόδιοι . Στην περίπτωσή μας γνωρίζουμε ότι δυο χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 2014, έχει συσταθεί Επιτροπή Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου Καλαβρύτων.Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι, εκτός από την δημιουργία ένος διαφημιστικού εντύπου,το οποίο ήταν με ελλείψεις, υπάρχει κάποια άλλη δράση; αναμένουμε κάποιο αποτέλεσμα;

Πάντως στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε, με χαμηλό κόστος, η συμμετοχή του Δήμου Καλαβρύτων, με περίπτερο στην έκθεση ΝOSTOS 1st Greek Alternative Tourism Expo 2016. Για να δούμε !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.