Προβολή της Αχαίας στην τουριστική έκθεση WTM 2014 στο Λονδίνο

Σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως, στην τουριστική έκθεση WTM 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 3 έως και τις 6 Νοεμβρίου 2014, συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία εκπροσωπήθηκε από στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Π.Δ.Ε.

Κατά το τετραήμερο της έκθεσης προβλήθηκαν οι τρεις περιφερειακές ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 130 χώρες και αποτελεί μαζί με αυτή του Βερολίνου το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός σε ό,τι αφορά τις τουριστικές συμφωνίες και συνεργασίες ενόψει της επόμενης τουριστικής σαιζόν.

Εκτός από την παρουσία επαγγελματιών και επισκεπτών από τη Μεγάλη Βρετανία, μεγάλη ήταν η συμμετοχή δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων και «ειδικών» του τουρισμού και από άλλες χώρες της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της παρουσίας της Περιφέρειας στην έκθεση αυτή καθώς και τη συνέργεια με άλλες παράλληλες δράσεις τουριστικής προβολής που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη δυναμική του λιμανιού του Κατακόλου ως σταθμός κρουαζιέρας. Ακολούθησε συζήτηση για τη γενικότερη στρατηγική για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το πώς αυτή μπορεί να εναρμονιστεί με τη γενικότερη πολιτική του ΕΟΤ μέσω της χρήσης εργαλείων που προσφέρει η τεχνολογία όπως για παράδειγμα η συνεργασία με τουριστικές μηχανές αναζήτησης και η παρουσία σε κοινωνικά δίκτυα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη σταθερή παρουσία της Περιφέρειας στις μεγάλες διοργανώσεις προώθησης του ελληνικού τουρισμού σημειώνει: «Με μεγάλη προσπάθεια για συνένωση δυνάμεων και δημιουργία συνεργιών σε όλο το φάσμα των εμπλεκομένων με τον τουρισμό, από τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς έως τους παρόχους τουριστικού προϊόντος στη Δυτική Ελλάδα, ολοκληρώνουμε το επόμενο 6μηνο ένα πρώτο κύκλο εξωστρέφειας που μας προσφέρει πλούσια συμπεράσματα και εποικοδομητικές εμπειρίες για τον σχεδιασμό της επόμενης 5ετίας».

Συνεχίζοντας για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου επισημαίνει ο κ. Αγγελόπουλος: «Ελπίζουμε και θα επιδιώξουμε καλύτερη συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο όλοι μαζί και με συγκροτημένο προγραμματισμό μπορούμε να κεφαλαιοποίησουμε και να διατηρήσουμε σε βάθος χρόνου αυτό που σήμερα φαίνεται ως ένα κύμα εισόδου τουριστικών ροών στην Ελλάδα. Οφείλουμε να αναδείξουμε τη Δυτική Ελλάδα αλλά και τη Χώρα σε όλο το εύρος της, 12 μήνες το χρόνο, με εναλλακτικές προτάσεις που θα δώσουν νέες ευκαιρίες στον επισκέπτη».

Η συμμετοχή στην έκθεση του Λονδίνου αποτέλεσε τη συνέχεια της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο πλαίσιο μιας σειράς συντονισμένων δράσεων για την προβολή της Περιφέρειας στην τουριστική αγορά κυρίως του εξωτερικού. Η επόμενη συμμετοχή είναι στην διεθνή έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη 13-16 Νοεμβρίου.

Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου 3 «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», άξονας Προτεραιότητας 7: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βάσει προγραμματικής σύμβασης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.