Προβάρει κουστουμάκι αερολιμενάρχη ο Θανάσης;

Πολυάσχολος και πολυτάλαντος ο πρόσφατα επανεμφανιζόμενος Δήμαρχος Καλαβρύτων διατηρεί θέσεις, με ''στυλωμένα τα πόδια'', σε μια σειρά σημαντικών πολιτικών και αναπτυξιακών πόστων. Ούτε λίγο, αλλά μάλλον πολύ, είναι πρόεδρος της επιχείρησης του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης δήμων δυτικής Ελλάδας, πρόεδρος της ΑΧΑΙΑ Αναπτυξιακή, Διευθυντής της ένωσης αγροτικού και γαλακτοκομικού συνεταιρισμού, πρόεδρος του δικτύου μαρτυρικών πόλεων, δήμαρχος και φυσικά για όλα αυτά έχει και την ευθύνη. Η ιστορία της ανθρωπότητας έχει αναδείξει παρόμοιες περιπτώσεις προσωπικοτήτων με πολλαπλές ικανότητες εκτός όμως πολιτικής σκηνής. Αν προσπαθήσουμε να θυμηθούμε μερικούς από αυτούς τα πρώτα ονόματα που ξεπροβάλλουν είναι Nicolaus Copernicus, Isaac Newton, Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Johann Goethe, κ.ά

Μαθαίνουμε ότι την περίοδο αυτή ο κ. Παπαδόπουλος ασχολείται να επεκτείνει ακόμα λίγο την ισχνή δραστηριότητά του και σε έναν άλλο τομέα, αυτό των εναέριων μέσων, ίσως ως ...αερολιμενάρχης. Η χιουμοριστική προσέγγιση που προηγήθηκε οφείλεται στο γεγονός ότι η ιδέα για την δημιουργία αεροδρομίου, όταν πρώτο ακούστηκε, αντιμετωπίστηκε με απαξίωση και διάφορα αστεία και πιπεράτα σχόλια. Δεν ανήκει στον δήμαρχο Καλαβρύτων, ούτε στους εμπλεκόμενους με τα εναέρια μέσα.

Η πρόταση αυτή πρώτο ακούστηκε πέρυσι στο Σοπωτό, στον Άγιο Παύλο από έναν ...Ιδιαίτερο άνθρωπο, τον πρόεδρο του ιδρύματος της φωτεινής γραμμής, κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλο .

Για του λόγου το αληθές στο τέλος του κειμένου υπάρχει σχετικό δημοσίευμα από την εβδομαδιαία εφημερίδα Μεσσηνιακός λόγος με ημερομηνίες 25/7/2019 και 22/8/2019

Στο σήμερα ξανά. Σ

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν αυτή την εποχή γίνεται μια συζήτηση ανάμεσα στον δήμαρχο και σε ενδιαφερόμενους για την κατασκευή διαδρόμου προσγείωσης- απογείωσης μικρών αεροσκαφών στην περιοχή του δήμου Καλαβρύτων.

Αερολέσχες, ιδιώτες χομπίστες , αεροταξί που χρησιμοποιούν για αναψυχή, αγώνες ή μεταφορές τα μέσα αυτά, έχουν δείξει ανάλογο ενδιαφέρον και αναζητούνται οι πόροι για την κατασκευή.

Φυσικά θα έχει μικρό ίσως, αλλά σίγουρα θα έχει, αναπτυξιακό και τουριστικό ενδιαφέρον ένα τέτοιο έργο.

Το θέμα είναι να είναι προγραμματισμένη – μελετημένη αυστηρά και η βιωσιμότητά του για να μην καταλήξει λίγα χρόνια μετά σαν αφρικανικού τύπου αλάνα ή σαν χώρο προσγείωσης στην Λατινική Αμερική.

Ο χώρος που προτείνεται και πιθανολογείται η κατασκευή του είναι στην θέση ‘’καλογερικό’’ σε σημείο όπου η βατότητα βρίσκεται ήδη σε ικανοποιητικό επίπεδο με ότι αυτό σημαίνει για την ελάφρυνση του κόστους κατασκευής.

Η δυνατότητα χρήσης του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος ανήκει μάλλον στο μοναστήρι ή στην Μητρόπολη προϋποθέτει ή την αγορά, ή την ενοικίαση ή ακόμα και την δωρεάν παραχώρηση γιατί όχι; Θα ήταν μια σημαντική παροχή από πλευράς της ιδιοκτησίας προς την τοπική κοινωνία. Η αγορά μάλλον είναι αδύνατη, καθώς ο δήμος έχει άλλες σημαντικές προτεραιότητες. Η δωρεάν παραχώρηση δεν είναι συνήθως και τόσο εύκολη υπόθεση .

Έτσι η πιο προσιτή επιλογή μοιάζει να είναι η περίπτωση της ενοικίασης.

Αν αυτό γίνει θα πρέπει το τίμημα να καθοριστεί στις ήδη γνωστές ανά στρέμμα τιμές, αν όχι και αρκετά χαμηλότερα, ώστε σε βάθος χρόνου να μην είναι εξουθενωτικό για τα ταμεία του δήμου και εγκαταλειφθεί. Μακάρι, χίλιες φορές, οι συζητήσεις να έχουν θετικό αποτέλεσμα και τα πρώτα αεροπλανάκια να προσγειωθούν πολύ σύντομα.  

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.