Πρώτο βραβείο για την Μανεσιώτισα Κων/να Στάρα στο μουντιάλ έκθεσης κήπου στην Ιαπωνία

Η Κωνσταντίνα Στάρα, αρχιτέκτονας τοπίου και περιβάλλοντος - Γεωπόνος, με καταγωγή από το Μάνεσι Καλαβρύτων, κόρη της Ανθής Δημητρακοπούλου - Στάρα και του Γιώργου Στάρα,κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή έκθεση κήπου και λουλουδιών στην Ιαπωνία.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση κήπων στον κόσμο, στην οποία φέτος συμμετείχαν 30 χώρες. Το βασικό θέμα του διαγωνισμού ήταν:΄΄Η χώρα μου η κουλτούρα μου΄΄. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να σχεδιάσουν έναν ιδιωτικό κήπο που να αντικατροπτίζει την κουλτούρα των κήπων και το στυλ αρχιτεκτονικής της χώρας τους.
Όπως σημειώνεται στην εφημερίδα Πελοπόννησος, τα σχέδια της αρχιτέκτονος και η ιδέα που ήθελε να αναδείξει ήταν τα εξής:
«Ο τίτλος του κήπου μου είναι ΄΄Παρέα΄΄. Ήθελα να αναδείξω την ελληνική κουλτούρα, το ότι τα σπίτια μας είναι πάντα ανοιχτά στους φίλους για φαγητό, καφέ και κουβέντα. Το ότι η Ελλάδα, με ηλιοφάνεια 250 ημέρες το χρόνο, έχει υπέροχο καιρό και ότι οι άνθρωποι απολαμβάνουν να βρίσκονται έξω. Με την επιλογή των μεσογειακών φυτών και των υλικών , κάνω αναφορά στην αγροτική Ελλάδα, αυτή που είναι απλή και αληθινή. Στον ελληνικό κήπο όμως, το σημαντικό δεν ήταν τα φυτά ή το σχέδιο, αλλά ο άνθρωπος ως ιδιοκτήτης του κήπου. Ένας κήπος πάντα θα δείχνει στα καλύτερά του όταν είναι γεμάτος με άτομα που αγαπάτε, τη δική σας παρέα».
«Γιά μένα», τονίζει η Κωνσταντίνα Στάρα, «το σημαντικό πράγμα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι μια χαμογελαστή καρδιά. Πιστεύω ότι η χαμογελαστή ελληνική καρδιά ήταν αυτό που έκανε τον κήπο μου διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους και μας έφερε το πρώτο βραβείο».
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου, με υπερηφάνεια και χαρά εκφράζει στην Κωνσταντίνα θερμά συγχαρητήρια και της εύχεται από καρδιάς κάθε μελλοντική επιτυχία!
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατερίνα Νικολακοπούλου

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.