Προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η βέλτιστη αξιοποίηση πόρων και η προετοιμασία για τη νέα Προγραμματική Περίοδο

Η βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών και εθνικών πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΕΠΙΝ 2007-2013 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,καθώς και η προετοιμασία των έργων και δράσεων της νέας προγραμματικής περιόδου αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Στο πλαίσιο της καλύτερης αξιοποίησης των πόρων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε στην εξυγίανση του προγράμματος με την απένταξη πέντε (5) συνολικά έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4.800.000 ευρώ.

Βασικός στόχος της απένταξης είναι η απελευθέρωση των σχετικών δεσμευμένων πόρων των έργων για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση των ήδη ενταγμένων και την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Το σύνολο των έξι έργων που απεντάχθηκαν από το πρόγραμμα, αφορούν σε έργα, τα οποία δεν είχαν προχωρήσει στη σύναψη νομικών δεσμεύσεων λόγω ενστάσεων και λοιπών διαδικαστικών λειτουργιών ή έχουν καθυστερήσει υπερβολικά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Η αποδέσμευση του προϋπολογισμού των έργων αυτών, θα αξιοποιηθεί στην υλοποίηση του προγράμματος ΔΕΠΗΝ 2007-2013 της Περιφέρειας, το οποίο παρουσιάζει σημαντική ενεργοποίηση, αφού μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί συνολικά 231 έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού περίπου 470.000.000 ευρώ.

Τα έργα αυτά έχουν δημιουργήσει νομικές δεσμεύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές έχουν ανέλθει μέχρι και σήμερα στα 200 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, λόγω της έλλειψης πόρων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007-2013, δεν εντάχθηκαν δύο επιπλέον έργα εξοπλισμού που αφορούν στον τομέα της υγείας.

«Ωστόσο, στο σχεδιασμό για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, έχει ήδη προβλεφθεί ικανή χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν σχετικά έργα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
12 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.