Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές των Καλαβρύτων για αποφυγή δασικών πυρκαγιών

Την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Αχαΐας, σε ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου ή κατάσταση συναγερμού, για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών, ανακοίνωσε με απόφασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ημέρες που βρίσκονται στις κατηγορίες 4 και 5 του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και από ώρα 23.00 ως 06.00 μετά από ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «οι Δήμοι που στην περιοχή ευθύνης τους υπάγονται οι περιοχές που θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας να μεριμνήσουν για την τοποθέτηση σχετικών πινακίδων και ενημέρωση των δημοτών τους.

Οι τοπικές ομάδες πυρασφάλειας να εντάξουν στις περιπολίες τους και τις περιοχές που ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς (κατηγορία 4 και 5 του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ).

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεννόηση με τους Δήμους και τα Δασαρχεία να συνδράμουν για την αποτελεσματικότητα εφαρμογής του μέτρου».

Οι περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες είναι:

Περιοχή Δασαρχείου Καλαβρύτων

1. Σταχτόλακκα - Κάτω Λουσοί

2. Στρογγυλή Λάκκα - Εικόνισμα (μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων)

3. Λαδοπόταμος - Κρύα Βρύση - Σούβαρδο - Στόλο

4. Αγία Λαύρα - Βερβερίκη (μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων)

5. Σούβαρδο - Κρύα Βρύση (Δάσος Ελάτης)

6. Χαλίκι - Νησί Προφτέσι - Κυνηγού Διάσελο (Δάσος Ελάτης)

7. Από Άρμπουνα -Έλατος - Αράχωβα (Δάσος Ελάτης)

8. Βλασία - Γεράκι (Δάσος Ελάτης)

9. Προφήτης Ηλίας - Σαϊτά (Λυκούρια - Δάσος Ελάτης) 10. Προφήτης Ηλίας - Κιάφα (Λυκούρια - Δάσος Ελάτης)

11. Καστανοδάσος Κέρτεζης

12. Κέρτεζη - Αγία Σωτήρα - Μάκωβα (Δάσος Ελάτης)

13. Κέρτεζη - Αγία Σωτήρα - Κλούκοβα (Δάσος Ελάτης)

14. Σφήνες - Κερασοβίκος (Ελατοδάσος Κούτελης-Μανεσίου)

15. Νάσια - Σουληνάρι (Δρυοδάσος)

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.