Πρόκριση του Σκακιστικού Καλαβρύτων στην επόμενη φάση του Διασυλλογικού Κυπέλλου ΕΣΣΠ

Αποτελεί νέα μεγάλη επιτυχία του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), η Πρόκρισή του (για 1η φορά στην ιστορία του) στην επόμενη φάση του Ομαδικού Διασυλλογικού Κυπέλλου Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ).

Aγωνιζόμενος εκτός έδρας, κέρδισε στο Αίγιο τον αξιολογότατο ΑΣΟ Συμπολιτείας με 3-1 και πέρασε στον β΄ γύρο, που θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 17 Απριλίου 2016, πιθανότατα στα Καλάβρυτα (η κλήρωση θα γίνει στην έδρα της ΕΣΣΠ, Δευτέρα 11/4). Η σημαντική παρούσα πρόκριση, έρχεται σαν φυσική επιβράβευση των ποικιλλόμορφων δραστηριοτήτων που χρόνια τώρα συλλογικά πραγματοποιούνται στον ΣΕΠΟΚΕ. Αυτήν την φορά, για τον Καλαβρυτινό Όμιλο, αγωνίστηκαν οι Τέκι Λανάι-Χαράλαμπος Κοντής-Θεοφάνης Μπαχάς-Χριστίνα Καλογεροπούλου, ενώ χρέη Αρχηγού Ομάδος επιτέλεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρ Νικόλαος Χ. Ραζής. Οι αγώνες έγιναν στην Έδρα του ΑΣΟ Αιγίου (μάλιστα τις αναμετρήσεις παρακολούθησε και ο Πρόεδρός του Κωνσταντίνος Μπούνιας), με Διαιτητή τον διαπιστευμένο Κωνσταντίνο Τρούσα.

Στην όλη διοργάνωση επικράτησε άκρως πολιτισμένο κλίμα, ενώ η φιλοξενία ήταν κάτι παραπάνω από αρίστη. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον πολύ γνωστό για τις δραστηριότητές του ΑΣΟ Συμπολιτείας, πραγματοποιείται εξαιρετική δουλειά, με Πρόεδρο τον Γεώργιο Ρόζο και Συντονίστρια του Σκακιστικού Τμήματος την Βάσω Καμπέρη. Τα μαθήματα ζατρικίου, έχει αναλάβει ο πασίγνωστος Καθηγητής σκάκι Νικόλαος Νικολακόπουλος, που 'καλλιεργεί' αξιολογότατο φυτώριο, το οποίο ήδη έχει αποσπάσει θετικότατες κριτικές. Μάλιστα, ο ίδιος είχε την ευγενή καλοσύνη να αναλύσει διεξοδικά σε όλες και όλους τις σκακιστικές παρτίδες που παίχτηκαν.

Κλείνοντας την αξέχαστη αυτή αγωνιστική συνάντηση, ο Ν. Ραζής πρόσφερε ένα λεύκωμα με αφηγήσεις για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, καλώντας ταυτόχρονα τον ΑΣΟ Συμπολιτείας να επισκεπτεί τα Μαρτυρικά Καλάβρυτα. Ο Γ. Ρόζος -αποδεχόμενος την πρόσκληση- υποσχέθηκε το βιβλίο να κοσμήσει την βιβλιοθήκη του Ομίλου του. Και οι δύο στάθηκαν στα οφέλη που το μαναδικό και ξεχωριστό άθλημα του ζαρτικίου προσφέρει, ειδικά στη διαπαιδαγώγηση των νέων. Τέτοιες συναντήσεις, προάγουν όχι μόνο τον Αθλητισμό, αλλα και τον Πολιτισμό. Πριν την αναχώρηση της αποστολής των Καλαβρύτων, ο οικοδεσπότης Κ. Μπούνιας παρέθεσε μικρή δεξίωση.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
14 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.