Πρεμιέρα σήμερα για τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ στο ΚΕΔΙΚ Καλαβρύτων

Με όντως εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή, ξεκινά με την επίσημη τελετή έναρξης το Σάββατο 5/12/2015 και ώρα 18:00 στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ) το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (βασισμένος σε ιδέα της Κυριακής Γεωργιάδη) ο οποίος πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος 451 (!!!) σκίτσα πραγματικά από όλη την ελληνική επικράτεια. Στο ΚΕΔΙΚ θα λάβει μέρος η έκθεση των δημιουργιών, μαζί με παράλληλες εκδηλώσεις όπως εργαστήριο δημιουργίας σκίτσου (από τους καταξιωμένους σκιτσογράφους Γιάννη Γερούλια, Γρηγόριο Γεωργίου, Σεραφείμ Μπάκουλη), μαθήματα ζατρικίου (από Γκριντ Μπλέικερ), παρουσίαση και έκθεση βιβλίου (Ο ντετέκτιβ Πλοκαμίδης και η συνωμοσία της Βοτσαλούπολης του Νίκου Φουστέρη από τις εκδόσεις Πατάκη) κ.λπ. 

Η ποιότητα των σκίτσων, έχει κριθεί από την 9μελή Επιτροπή Κρίσης (Κυριακή Γεωργιάδου, Σταυρούλα Γαντζούδη, Νικόλαος Ραζής, Κωνσταντίνος Χαρβαλάκης, Γίαννης Γερούλιας, Σεραφείμ Μπάκουλης, Γρηγόριος Γεωργίου, Ευθύμιος Τζόβολος) ως εξαιρετική. Άκρως συγκινητική, μεταξύ των άλλων, ήταν και η αποστολή έργων από το δημοτικό σχολείο φυλακών Κορυδαλλού - το δημοτικό σχολείο τυφλών Καλλιθέας και Ακριτικών σχολείων ιδίως από νησιωτικές περιοχές (Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λήμνος, Ρόδος, Μυτιλήνη κ.λπ.

Η βράβευση σχολείων και δημιουργών έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 6/12/2015 και ώρα 13:00 πάντα στο ΚΕΔΙΚ. Κλείνοντας, αξίζει τον κόπο να σημειωθεί ότι η όλη εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, την έγκριση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Πολύ σημαντική ήταν η σχετική εγκύκλιος που εστάλη σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται από τον Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων Επαρχία - ΣΕΠΟΚΕ. 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Ν.Χ. Ραζής ευχαριστεί ιδιαίτερα την οργανωτική επιτροπή (Κική Λούτση, Θεοδόσης Παναγόπουλος, Νίκος Παπαδάτος, Ρούλα Ερμείδη, Βασιλική Πριονά, Γεωργία Σπυροπούλου) καθώς και το ΚΕΔΙΚ και όσους έλαβαν μέρος  ή βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης. 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.