Πράσινο φως από το ελεγκτικό συνέδριο για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες. (δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση)

Ειδικότερα, μετά από δύο αρνητικές αποφάσεις δικαστικών σχηματισμών του Ελεγκτικού Συνεδρίου κι έπειτα από δικαστική μάχη που δόθηκε στην Ολομέλεια του δικαστηρίου, κρίθηκε, τελικά, με μεγάλη πλειοψηφία ότι η προμήθεια εξοπλισμού για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι νόμιμη, καθώς εντάσσεται στις αναπτυξιακού περιεχομένου αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Πρόκειται για διαδικασία με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία και χρηματοδοτεί την προμήθεια εξοπλισμού με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του λειτουργούντος σε δημόσια δασική έκταση Χιονοδρομικού Κέντρου, παρέμβαση που αποβλέπει γενικότερα στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Με την σημαντική αυτή απόφαση ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εξ ολοκλήρου υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, συνολικού προϋπολογισμού 19.800.000 ευρώ.

«Για εμάς η Διοίκηση έχει συνέχεια, ακόμη κι αν ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες που πηγάζουν από κακούς σχεδιασμούς. Η ανάπτυξη του τόπου περνά μέσα από την αναβάθμιση υποδομών, όπως το Χιονοδρομικό. Στις «Κασσάνδρες» απαντάμε με αποτελεσματικότητα. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμος Καλαβρύτων θα συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο το καλύτερο για τους πολίτες. Ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων θα «τρέξουν» σε στέρεες βάσεις και το αποτέλεσμα θα ωφελήσει τόσο την περιοχή, όσο και ευρύτερα την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα. Τον πρώτο βήμα έγινε. Τα σπουδαία είναι μπροστά…» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με αφορμή την σημαντική εξέλιξη που επιτρέπει να προχωρήσει πλέον η διακήρυξη του διαγωνισμού.

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε, είναι η σημαντική και καταλυτική συμβολή του πρώην δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά, ο οποίος, μαζί με τους δικηγόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της αναδόχου εταιρείας ΥΙΟΙ Ν. ΝΟΥΛΙΚΑ Ο.Ε., πέτυχαν όχι μόνο την αναθεώρηση των προηγούμενων κρίσεων, αλλά και χαμηλό ποσοστό συμμετοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου στην επένδυση, μόλις 4,11%, δηλαδή 831.364,00 ευρώ, όταν σε προηγούμενες προτάσεις το ποσοστό συμμετοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων ανερχόταν στο 28% δηλαδή ξεπερνούσε τα 5.000.000 ευρώ!

Στον νυν δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθ. Παπαδόπουλο και στο Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Κέντρου, αυτό που τώρα μένει, είναι να διεκπεραιώσουν άλλο ένα έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και χρονοτριβές. Ευχή όλων μας είναι να το πετύχουν για το καλό του τόπου μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.