Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου-Ι.Μ Αγίου Γεωργίου

Η Κυριακή της Πεντηκοστής είναι η ημέρα που προηγείται της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος. Ακριβώς 50 ημέρες μετά το Πάσχα, "λαμβάνουμε" το Άγιο Πνεύμα. Σύμφωνα με την Εκκλησία μας, αυτό μας καθοδηγεί, μας νουθετεί, μας οδηγεί σε κάθε αλήθεια, αυτό μας διδάσκει και μας δίνει εντολή να κάνουμε όλα όσα αρέσουν στο Θεό.

Στο χωριό μας η Θεία Λειτουργία , όπως έχει καθιερωθεί , τελέστηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου. Η φύση, φορώντας το πολύχρωμο φόρεμά της, με τις άπειρες ευωδίες των λουλουδιών και τον τέλειο καιρό μας έδινε μια εικόνα μαγευτική. Οι πιστοί που προσήλθαν από το Μάνεσι και τα γύρω χωριά δεν ήταν πολλοί αλλά κάτω από τις χαρισματικές φωνές του παπά- Γιώργη, του πατέρα Γερμανού και των ψαλτών , Κων/νου Π.Τζούδα, άξιου απόγονου και συνεχιστή στο ψαλτήρι του πατέρα του ιεροψάλτη Π. Τζούδα και του νέου Χαράλαμπου Μαντά, απόλαυσαν τη Θεία Λειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία και η μοναχή Χαριτίνη , η οποία για πολλά χρόνια πριν τον Πατέρα Γερμανό μόναζε στη Μονή. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε αρτοκλασία και προσφέρθηκε καφές, κουλουράκια και ποτά. Ακόμη είδαμε και την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στολισμένη με λουλούδια από την ομώνυμη γιορτή , η οποία βρισκόταν μέσα στην Ιερά Μονή. Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι η εικόνα έχει πετάξει ολόγυρα βλαστάρια χωρίς να έχει δοθεί ποτέ μια ερμηνεία. Ο Άγιος Γεώργιος έκανε πάλι το θαύμα του.

Και του Χρόνου με Υγεία!


 

    

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.