Ο Ιάσονας Φωτήλας, για τη λειτουργία δομής και κινητής μονάδας αυτισμού στην Αχαΐα.

O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε εκ νέου με την Υφυπουργό Υγείας κα. Ζωή Ράπτη αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Ιάσονας Φωτήλας ζήτησε από την Υφυπουργό τη λειτουργία μία δομής ψυχικής υγείας με την ταυτόχρονη λειτουργία και μία κινητής μονάδας ψυχικής υγείας για τον αυτισμό στην Αχαΐα.

Η Υφυπουργός κα. Ζωή Ράπτη ενημέρωσε τον βουλευτή Αχαΐας ότι ήδη έχει υπάρξει πρόβλεψη για τη λειτουργία της σχετικής μονάδας σε επίπεδο Αχαΐας με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα η υφυπουργός επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον της για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και «αποκάλυψε» ότι η διαδικασία τρέχει με γοργούς ρυθμούς από την πλευρά του Υπουργείου.

Με τον τρόπο αυτό, θα στηριχθούν οικογένειες μέλη των οποίων βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού ενώ την ίδια στιγμή παρέχονται υπηρεσίες πρόληψης και νοσηλείας σε οικογένειες που η γεωγραφική τους έκταση και διαμόρφωση, η οικιστική τους διασπορά καθώς και οι κοινωνικές, οικονομικές και οι πολιτισμικές συνθήκες σε συνδυασμό με τη φύση των διαταραχών δυσχεραίνουν την πρόσβαση των κατοίκων των περιοχών αυτών σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι πρωτίστως με τη λειτουργία της κινητής μονάδας θα παρέχονται υπηρεσίες πρόληψης, διαγνωστικής εκιτίμησης – θεραπείας, νοσηλείας και περίθαλψης κατ’οίκον, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε και στη λειτουργία μία δομής για τη νόσο Alzheimer μαζί με την ύπαρξη και μία αντίστοιχης κινητής μονάδας επίσης μία πρωτοβουλία που θα ενισχύσει σημαντικά τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε επίπεδο Αχαΐας. Η Υφυπουργός ανταποκρίθηκε και σε αυτό το αίτημα θετικά και σημείωσε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τα σχετικά κονδύλια να βρεθούν από το ΕΣΠΑ.

Ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας είχε συνάντηση με τον γιατρό και πρόεδρο του Σωματείου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας (ΕΨΥΕΠΕΑ) που πλέον έχει μετονομαστεί σε «ΜΙΤΟΣ»| κ Θωμά Γκορίλα τον οποίο και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες θα είναι και άμεσες. Ο κ. Γκορίλας έδειξε την ικανοποίησή του από αυτή την θετική εξέλιξη δεδομένου οτι ο αυτισμός παρουσιάζει μεγάλη αύξηση και υπολογίζεται ότι πλέον 1 στα 45 παιδιά έχει αυτισμό. Στη συνέχεια ζήτησε από τον κ. Φωτήλα να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία ώστε η όλη πρωτοβουλία να τρέξει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και η Υφυπουργός Υγείας συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία για την προώθηση και άμεση επίλυση όλων των θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της Υφυπουργού στην Αχαΐα και ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείο Υγείας για τη θετική ανταπόκρισή τους στα σχετικά αιτήματα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com