Με παρέμβαση Κατσανιώτη Νομοθετική Ρύθμιση και Παράταση Συμβάσεων Εργαζομένων Καθαριότητας Πανεπιστημίου Πατρών

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Υπουργό Παιδείας και Θησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό, κ. Άγγελο Συρίγο, είχε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του, συζητήθηκε το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη λήξη των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συμφωνήθηκα να υπάρξει διεύρυνση της ρύθμισης, για την παράταση των σχετικών συμβάσεων εργασίας, που ήδη ισχύει για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ώστε να συμπεριληφθεί και το πανεπιστήμιο Πατρών.

Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί εντός Οκτωβρίου στην Βουλή, ώστε με τον τρόπο αυτό να επιλυθεί ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε την τοπική Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

«Ανταποκρινόμενος στο δίκαιο αίτημα του Πανεπιστημίου Πατρών όπως αυτό έχει εκφραστεί τόσο από την Πρυτανική Αρχή όσο και από το Διοικητικό Προσωπικό, ως είχα χρέος, επικοινώνησα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα σημαντικό και φλέγον ζήτημα.  Με την ρύθμιση που θα ψηφιστεί τις προσεχείς ημέρες, θα επιτευχθεί παράταση των συμβάσεων εργασίας, γεγονός σημαντικό τόσο για τα 90 περίπου άτομα τα οποία στην πλειοψηφία τους συντηρούν με το μισθό τους πολυμελείς οικογένειες, άτομα με ειδικές ανάγκες, ή είναι μονογονεϊκές οικογένειες και εργάζονται στον τομέα καθαριότητας, όσο και για το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πατρών που αποτελεί έναν μεγάλο και πολυάνθρωπο οργανισμό, για τον οποίο η καθαριότητα είναι πρωταρχικής σημασία ανάγκη» δήλωσε ο κ. Κατσανιώτης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com