Κοινοβουλευτική αναφορά Αναγνωστοπούλου - Μάρκου για το Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε. «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»), μέσω τις οποίας καταγγέλλουν τη διαρκή απαξίωση του οργανισμού και την σταδιακή αφαίρεση αρμοδιοτήτων επ’ ωφελεία ιδιωτών.

Ο Οργανισμός αυτός, που ασχολείται με τον τομέα της εκπαίδευσης, υλοποιώντας τη διαδικασία παραγωγής και διανομής των διδακτικών βιβλίων σε όλα τα δημόσια σχολεία, με την ανάπτυξη και εφαρμογή των συμβατικών και ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, την έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού και την υποστήριξη της οργάνωσης και λειτουργίας των ηλεκτρονικών υποδομών του Υπουργείου Παιδείας, όπως το «Myschool», έχει καταφέρει να περιορίσει δραστικά το κόστος και ταυτόχρονα να ανεβάσει σε αξιοπρόσεκτα ύψη την απόδοση σε όλους τους άνω τομείς. Παρόλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσει διαγωνισμό, προκειμένου να αναθέσει σε ιδιώτες τις άνω αρμοδιότητες, που μέχρι τώρα διαχειρίζεται με επιτυχία το Ι.Τ.Υ.Ε. Η ενέργεια αυτή αποτελεί σπάταλη του δημοσίου χρήματος και απαξίωση του Οργανισμού.

 

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

                                     
                                                                                                       

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς την κ. Υπουργό Παιδείας

 

Θέμα: Διαρκής απαξίωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων και ανάθεση αρμοδιοτήτων του σε ιδιωτικά συμφέροντα.

 

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά την ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Ι.Τ.Υ.Ε. – Διόφαντος, με την οποία χαρακτηρίζεται ως κακοδιαχείριση και σπάταλη του δημοσίου χρήματος η επιλογή του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού στο πλαίσιο της «αξιοποίησης» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο οποίος ουσιαστικά αντιγράφει προδιαγραφές έργων και υπηρεσιών τα οποία υλοποιεί εδώ και χρόνια το Ι.Τ.Υ.Ε, φροντίζοντας μάλιστα για τη συντήρηση και συνεχή αναβάθμισή τους.

Στο έγγραφό του το Σωματείο εργαζομένων του Ι.Τ.Υ.Ε. – Διόφαντος καταγγέλλει τη διαρκή απαξίωση του οργανισμού και την σταδιακή αφαίρεση αρμοδιοτήτων επ’ ωφελεία ιδιωτών και διατυπώνει μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντήσει το αρμόδιο Υπουργείο.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση  του Σωματείου εργαζομένων του Ι.Τ.Υ.Ε. – Διόφαντος.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της καταγγελίας, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και για την ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 29.9.2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Μάρκου Κώστας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com