Ικανοποίηση Αλεξοπούλου για τη νέα χρηματοδότηση στους αγρότες

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε την ικανοποίησή της μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Χρηματοδότησης του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, και της Προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. κας Α. Χατζηπέτρου. Το Ταμείο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022 με πόρους ύψους 21.500.000 ευρώ.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. θα εκδώσει την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή των Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών που θα συμμετέχουν στο Ταμείο, οι οποίοι θα χορηγούν δάνεια ύψους από 3.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ, προς γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ότι προβλέπεται μηδενική επιβάρυνση των δανειοληπτών για τα δύο πρώτα έτη με μηδενικό επιτόκιο, ενώ για τα υπόλοιπα θα χρηματοδοτηθεί άτοκα το 50% του κεφαλαίου κάθε δανείου και ως εκ τούτου το τελικό επιτόκιο θα είναι μειωμένο στο ήμισυ της αγοράς. Επιπλέον, προβλέπεται και η δυνατότητα επιχορήγησης ανά δάνειο για την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στους τελικούς αποδέκτες.

Η κα Αλεξοπούλου ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει τοποθετήσει τον πρωτογενή τομέα στην ακμή του αναπτυξιακού προγράμματος της χώρας καθώς και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά, που υλοποιεί με μεθοδικότητα τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός αγροδιατροφικού τομέα σύγχρονου, δυνατού και κερδοφόρου. Η διευκόλυνση της πρόσβασης των αγροτών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του τομέα μεταποίησης γεωργικών προϊόντων σε χρηματοδότηση αποτελεί ουσιαστική στήριξη σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com