Χριστίνα Αλεξοπούλου: Μονιμοποιούνται οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Με υπουργική τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα», επιλύεται το ζήτημα των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ειδικότερα, παρότι οι εν λόγω εργαζόμενοι κατέχουν ειδική εμπειρία, προσφέροντας υπηρεσίες στους ωφελούμενους πολίτες του προγράμματος διάρκειας άνω των 20 ετών, με συνεχείς και μη διακοπείσες συμβάσεις εργασίας, έμειναν εκτός των οριστικών πινάκων, μετά την προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων βάσει της υπ’ αριθ. 1548/2022 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Με τη νομοθετική ρύθμιση αποκαθίσταται η νομική και πραγματική κατάσταση, δεδομένου ότι οι θιγόμενοι μονιμοποιούνται σε 2.909 θέσεις τακτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών των Δήμων της χώρας.

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται εξ αρχής στο πλευρό των εργαζομένων με πράξεις. Με σεβασμό στην πολυετή προσφορά τους προς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, σε κρίσιμες ειδικότητες και υπό αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, το αρμόδιο Υπουργείο έλυσε το ζήτημα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com