Χριστίνα Αλεξοπούλου: Καμία γυναίκα μόνη

Η βία κατά των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών, εξελίσσεται με τη μορφή παγκόσμιας επιδημίας. Αποτελεί τη ντροπή της εποχής μας, για κάθε κοινωνία που προσδοκά μια ισότιμη και δίκαιη πορεία. Η έλλειψη σεβασμού στην ισότητα και την αξιοπρέπεια της γυναίκας, είναι κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την καθιέρωση της 25ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, αποτελεί σημείο αναφοράς για την επαγρύπνηση και τον αγώνα της οριστικής εξάλειψης του φαινομένου. Η βία, είτε ενδοοικογενειακή, είτε έμφυλη, έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στη ζωή, στην κοινωνία και στην οικογένεια, παντού στον πλανήτη.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει λάβει ήδη πολλές μεταρρυθμιστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών. Ενισχύθηκε το νομοθετικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω παρέμβασης της ποινικής δικαιοσύνης για τη βία των γυναικών και προστέθηκε ένα πανελλαδικό δίκτυο προστασίας, στη διαχείριση και αντιμετώπιση του φαινομένου. Τα 43 συμβουλευτικά κέντρα, οι 19 ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, η ειδική τηλεφωνική γραμμή 24ωρης λειτουργίας, που απευθύνεται στην υποστήριξη των θυμάτων σε όλη τη χώρα και η ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας συνθέτουν μια πολιτική που λέει ξεκάθαρα: Καμία γυναίκα πλέον μόνη και αβοήθητη. Ο αγώνας όλων μας για την οριστική εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συνεχίζεται.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Αχαΐας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com