Χριστίνα Αλεξοπούλου: Βάλαμε τα θεμέλια για μελισσοκομικό πάρκο

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμο Κεδίκογλου με θέμα τη δημιουργία μελισσοκομικού πάρκου. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Αχαΐας κ. Αναστάσιος Δημητρόπουλος και ο Γραμματέας κ. Βασίλειος Αλιχός. Επίσης υβριδικά συμμετείχε και ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνης Τσαγκαράκης.

Η κα Αλεξοπούλου ανέπτυξε τα οφέλη από τη δημιουργία μελισσοκομικού πάρκου στην Αχαΐα, αφού θα γίνει σημείο αναφοράς για τη Δυτική Ελλάδα. Με την ίδρυση του πάρκου, ο κλάδος της μελισσοκομίας που αποτελεί σημαντικό τομέα της τοπικής αγροτικής οικονομίας, αποκτά νέες προοπτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας, παράλληλα, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε τη Βουλευτή Αχαΐας και τους μελισσοκόμους ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για τη δημιουργία του μελισσοκομικού πάρκου, καθώς αποτελεί προτεραιότητα για τη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Ανέφερε ακόμη, τις πρωτοβουλίες που έχει προχωρήσει το Υπουργείο προκειμένου να τακτοποιηθούν χρόνια προβλήματα στο χώρο του ελληνικού μελιού.

Οι εκπρόσωποι των Αχαιών μελισσοκόμων αναγνώρισαν τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για την επίλυση των ζητημάτων στο χώρο του μελιού και αποσαφήνισαν ότι οι προσπάθειες τους εδράζονται στο κοινό θέλημα όλων, την προώθηση ενός μοναδικού ελληνικού προϊόντος.

Η Αχαιή Βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για την ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση καθώς μπήκαν τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός έργου πνοής για τον αγροτικό τομέα της περιοχής.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com