Φύτρωσαν λεφτόδεντρα κ. Μητσοτάκη; (άρθρο της Κατερίνας Σολωμού)

Ξαφνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακάλυψε ότι στον περίβολο του Μεγάρου Μαξίμου, φύτρωσαν λεφτόδενδρα, μοιράζοντας εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας του, στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Μια παρουσία  σαφώς προσανατολισμένη στις προσεχείς κάλπες, κατά την οποία προκειμένου να αποφύγει την εκλογική συντριβή, μοίρασε υποσχέσεις «δεξιά κι αριστερά», αποκρύπτοντας ότι ο δημοσιονομικός χώρος που έχει δημιουργηθεί, προέρχεται από την υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων νοικοκυριών, την ίδια στιγμή που οι «μεγάλοι και ισχυροί» λάμβαναν δώρα, απαλλαγές και παροχές.

Σε ορισμένα από τα θέματα που αναφέρθηκε, όπως το στεγαστικό των νέων οικογενειών και των φοιτητών, οι ενεργειακές κοινότητες και τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, υπάρχουν εδώ και καιρό, τεκμηριωμένες προτάσεις από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τον πρόεδρο του, Νίκο Ανδρουλάκη, τις οποίες διαφοροποίησε για να φανούν «ιδιοκτησία» του…

Μάταια, επίσης,  περίμεναν διάφορες κοινωνικές ομάδες, να συμπεριληφθούν στο «πακέτο» των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, όπως οι υγειονομικοί.

Εξαγγέλθηκε η αύξηση των μισθών των γιατρών, που πληρώνονται με ειδικό μισθολόγιο,  από 1/1/2023, αλλά οι όποιες αλλαγές – αυξήσεις, όπως σωστά παρατηρεί η ΠΟΕΔΗΝ,  δεν αφορούν τους 70.000 υγειονομικούς που εργάζονται σε νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας – ΕΚΑΒ οι οποίοι πληρώνονται με το Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και λαμβάνουν 12 μισθούς κατ’ έτος και όχι 14 μισθούς όπως στον ιδιωτικό τομέα.

Στους δρόμους γύρω από την φωτεινή αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Ι.Βελλίδης», όπου είχε σημάνει κινητοποίηση για να χειροκροτηθεί ο πρωθυπουργός, υπήρχαν χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών ομάδων, που διαδήλωναν κατά της κυβερνητικές πολιτικής, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ανάμεσα τους και εκατοντάδες εκπρόσωποι συλλόγων πολυτέκνων από διάφορες περιοχές της χώρας (και της Αχαϊας), που περίμεναν μάταια από την πρωθυπουργική ομιλία, να ακούσουν μέτρα για την απομείωση του πληθυσμού, πριν καν στεγνώσει το μελάνι από τα πρόσφατα στοιχεία της απογραφής, που είναι μάλλον εφιαλτικά για την χώρα μας. Αντίθετα φαίνεται πως η πολυτεκνία και η τριτεκνία βάλλονται διαρκώς  μέσα από τη συστηματική άρση προνομίων και διευκολύνσεων.

Με ένα γεμάτο τριήμερο ο Κυριάκος Μητσοοτάκης στη συμπρωτεύουσα είχε ένα βασικό στόχο: Να επενδύσει στο δίλημμα «Ή εγώ ή το χάος», που αποτελεί θεσμική ανακολουθία και συμπληρώνει τη θεσμική εκτροπή, στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος και οι «συν αυτώ»…

Αλλά ο λαός έχει πάψει, πλέον, να παρασύρεται και ξέρει να κρίνει, να συγκρίνει και να αποφασίζει χωρίς ψευτοδιλήμματα.

 Κατερίνα Σολωμού

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
16 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com