"Επικίνδυνη" τοποθέτηση Φωτήλα για τις υποκλοπές.

Έκανε λόγο για «Καθ’ολα νόμιμη διαδικασία των επισυνδέσεων».

Για... «Καθ’ολα νόμιμη διαδικασία των επισυνδέσεων», διαφάνεια της διαδικασίας και ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης της ΕΥΠ, έκανε αναφορά χτες ο βουλευτής ΝΔ Αχαϊας Ιάσονας Φωτήλας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για την «Εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών [ΕΥΠ] ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του  με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην Ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή, "ο κ. Φωτήλας στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις πέντε βασικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου της ΕΥΠ και την ανάγκη να γίνει πιο διαφανής η λειτουργία της. Επιπλέον, ο κ. Φωτήλας τοποθετήθηκε εκτενώς στη νομιμότητα της διαδικασίας των επισυνδέσεων καθώς επίσης και στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει μια διαδικασία υψίστης σημασίας για τις εντυπώσεις. Μάλιστα ο κ. Φωτήλας στην τοποθέτησή του μίλησε και για την άγνοια του Πρωθυπουργού επί του θέματος γεγονός που αποδείχτηκε περίτρανα μέσα στην επιτροπή σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που και γνώριζε τη διαδικασία και την ενέκρινε στην περίπτωση Πιτσιόρλα. Καταλήγοντας μάλιστα ο κ. Φωτήλας προέτρεψε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει να ποντάρει και να επενδύει στην σκανδαλολογία γιατί δεν βοηθάει την χώρα". 

Την απάντηση στην τοποθέτηση του κ. Φωτήλα της έδωσε πρόσφατα σε άρθρο του στην εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Δεν χωρεί, πιστεύω, αμφιβολία ότι η παρακολούθηση από την ΕΥΠ του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη ήταν μια ενέργεια συνταγματικά ανεπίτρεπτη και πολιτικά καταδικαστέα. Έστω κι αν ήταν νομότυπη, τηρήθηκε δηλαδή η τυπική νομιμότητα, αφού διενεργήθηκε με βάση τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, ήταν, ωστόσο, συνταγματικά χωλή και ουσιαστικά ανομιμοποίητη. Πέρα όμως από τις νομικές συνέπειες της αθέμιτης παρακολούθησης υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες, που πρέπει να καταλογιστούν. Και αυτές, είναι ηλίου φαεινότερον ότι τις επωμίζεται ο πρωθυπουργός, είτε γνώριζε είτε δεν γνώριζε το γεγονός. Είναι προσωπικά και αντικειμενικά υπεύθυνος για όσα έγιναν, αφού ήταν και είναι θεσμικά ο άμεσα προϊστάμενος της ΕΥΠ. Είναι αυτός που επέλεξε τον διοικητή της και μάλιστα με τροποποίηση νομοθετική των απαιτούμενων προσόντων του και έλεγχε προσωπικά τις ενέργειές της».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com