Το διυλιστηρίου του Σελινούντα με υπογραφή Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ένα εμβληματικό έργο για την Αιγιάλεια ξεκινά να υλοποιείται. Τη χρηματοδότηση του διυλιστηρίου στον Σελινούντα υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος θα βρίσκεται τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στο Αίγιο για το λόγο αυτό.

Το έργο της κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού στο Δήμο Αιγιαλείας αφορά κυρίως στην κατασκευή διυλιστηρίου στο ποταμό Σελινούντα. Μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, θα προχωρήσει άμεσα η υλοποίησή του. Το ιδιαιτέρως σημαντικό είναι ότι ο προϋπολογισμός του έργου αυξήθηκε κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 24 εκατομμύρια.

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, καθότι η ίδια έχει ασκήσει επανειλημμένως πίεση στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσει το έργο τάχιστα. Έχει μεγάλη σημασία για τους πολίτες καθώς θα λύσει για πάντα το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής. Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας ως φορέας υλοποίησης, με την ολοκλήρωση του έργου θα προσφέρει άμεσα και χωρίς διακοπές ποιοτικότερο νερό σε πάνω από 40.000 κατοίκους. Τα μεγάλα έργα στην Αιγιαλεία συνεχίζονται, μετά τα εσωτερικά δίκτυα, έρχεται τώρα το διυλιστήριο στον Σελινούντα.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει εμπράκτως το μεγάλο ενδιαφέρον της για την Αχαΐα και την ανάπτυξή της. Το γεγονός αυτό έρχεται ως συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού στην Πάτρα κατά την επίσκεψή του. Οι πόροι που θα διατεθούν στην περιοχή, υπερβαίνουν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ και αφορούν 80 και πλέον έργα, τα οποία έχουν στόχο την αξιοποίηση των μεγάλων πλεονεκτημάτων της περιοχής, την τόνωση της αναπτυξιακής της προοπτικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Τα έργα αυτά επίσης θα έχουν πράσινο πρόσημο καθώς θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και θα συμβάλλουν καταλυτικά στην τοπική οικονομία διότι έχουν προϋπολογισμούς πολλών εκατομμυρίων και δημιουργούν παράλληλα πολλές θέσεις εργασίας.

Η κα Αλεξοπούλου, που με την ιδιότητα του μηχανικού γνωρίζει την μεγάλη ανάγκη υλοποίησης ενός τέτοιου έργου, είναι ικανοποιημένη με την εξέλιξη που υπήρξε και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναζητά χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου η Αχαΐα να αναπτύσσεται συνεχώς και η καθημερινότητα των πολιτών να γίνεται καλύτερη.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com