Ποινικός κώδικας και Καλαβρυτινές... ΛΑΧΑΝΟΠΙΤΕΣ!!!

Γράφει ο Θεόδ. Παπαδόπουλος

Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΝΕΤ και για πρώτη φορά, σε άρθρο μας, οι πρώτες λέξεις αναφέρονται στην χρονική οριοθέτηση της ανάρτησης. Ο λόγος φυσικά δεν είναι καθόλου προφανής για τον αναγνώστη και αυτό γιατί δεν έχει καμιά υποχρέωση να παρακολουθεί τις μονομερείς επιθέσεις, γκρίνιες, υπαινιγμούς, κατηγορίες σε βάρος μας.

Το άρθρο στο οποίο αναφερόμαστε, δημοσιεύθηκε με τίτλο '' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Συνελήφθη στην Κλειτορία πρώην αιρετός για κλοπή δημοτικού υλικού'' και στο οποίο υπάρχει μια είδηση, ενώ περισσότερα στοιχεία για αυτή, βρίσκονται στην διάθεσή μας.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση όπως ακριβώς την είχαμε παρουσιάσει από το blog μας, αναδημοσιεύτηκε από πολλά ειδησεογραφικά site της Αχαΐας και της Ηλείας, αυτούσιο και χωρίς ενστάσεις ή παρεμβάσεις. Ενδεικτικά διαβάστε εδώ (www.patrasehvents.gr) και εδώ( hleianews.gr) και εδώ ( www.thebest.gr),  ( www.skaipatras.gr) κ.λ.π.

Μιάμιση ώρα αργότερα, άλλο, προϋπάρχον του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΝΕΤ ενημερωτικό blog, που το πρώτο του συνθετικό έχει επίσης την λέξη kalavryta, ανακάλυψε, την είδηση και έκανε σχετικό άρθρο.

Το άρθρο αυτό, ελάχιστα εστίασε στην είδηση, αλλά αναλώθηκε σε κατηγορίες που αφορούσαν την πρωτογενή είδηση, η οποία είχε ήδη παρουσιαστεί από το blog μας.

Οι δημοσιογράφοι που αναδημοσιεύουν άρθρα άλλων, έχουν την ικανότητα, την γνώση, την κρίση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα, παρακολουθώντας για αρκετό διάστημα το blog μας, να εμπιστεύονται τα άρθρα μας και γνωρίζοντας έστω και λίγο τις βασικές διατάξεις του ποινικού κώδικα, το ίδιο έκαναν και για το προαναφερόμενο δημοσίευμα, εντάσσοντάς το στο δικό τους υλικό, αναφέροντας πάντα την πηγή προέλευσης.

Μιας και μιλάμε για έκνομες ενέργειες και ποινικό κώδικα πρέπει να θυμίσουμε ότι αυτό, ούτε θεολογία, ούτε καινή διαθήκη είναι. Πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό.

Δεν θεωρούμε καθόλου κακό να συμβουλεύεσαι κάποιον που γνωρίζει έστω και λίγο περισσότερα από εσένα επί συγκεκριμένου θέματος... Aντιθέτως.!!

Εμείς δεν γνωρίζουμε από συλλείτουργα, μνημόσυνα, λαχανόπιτες, αυγά στην θράκα και φουρνισμένα ψωμιά, αλλά αν χρειαστεί ρωτάμε ή σωπαίνουμε βρε αδερφέ!!! κανένας δεν γνωρίζει τα πάντα. Αν ακόμα υποπέσουμε σε λάθος θα το αναγνωρίσουμε αμέσως, θα πούμε μεγαλόφωνα το λυτρωτικό... συγνώμη. Τι ωραιότερο; ΣΥΓΝΩΜΗ. Το έχουμε κάνει και παλιότερα και πρόσφατα διαβάστε π.χ εδώ και εδώ 

"Απολογούμενοι", (και είναι η τελευταία φορά που το κάνουμε), για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν επί λέξη ως εξής: ".....χωρίς να γίνει καμία σύλληψη όπως αυθαίρετα έγραψαν τοπικά blog αναφέροντας μάλιστα τον κατηγορούμενο ως "δράστη" χωρίς ακόμα η δικαιοσύνη να έχει αποφανθεί.", ενημερωτικά αναφέρουμε ότι:

1) Σε αδικήματα για τα οποία είναι σε ισχύ το αυτόφωρο, ο μηνυόμενος αναζητείται από τις διωκτικές αρχές και είτε ανευρεθεί, είτε παρουσιαστεί αυτοβούλως, συλλαμβάνεται και κρατείται. Αρμόδιος για την άρση της κράτησής του είναι ο εισαγγελέας. Αν απελευθερωθεί με εισαγγελική εντολή αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε κρατούμενος. Αντίθετα το γεγονός της άρσης κράτησης προϋποθέτει να έχει υπάρξει κράτηση.

2) Στην Ελληνική γλώσσα η λέξη φερόμενος όταν προηγείται της λέξης δράστης έχει την σημασία της. Συνεπώς η φράση ''φερόμενος δράστης'' κάθε άλλο παρά καταδικαστική είναι.

Φίλοι αναγνώστες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΝΕΤ, η εποχή της αναγκαστικά μονομερούς ενημέρωσης για τα Καλάβρυτα έχει λήξει προ διετίας.

Νευροφυτικές διαταραχές, διπολικά σύνδρομα, ανασφάλειες κ.ά που εκτονώνονται με κατηγορίες του τύπου γράψε σβήσε στο facebook, δεν μας αφορούν και σίγουρα δεν πιάνουν τόπο.

Δεν πιάνουν τόπο γιατί ο αναγνώστης δεν είναι τετράποδο, έχει κρίση, ακόμα και αν οι κατηγορίες είναι μοχθηρές και βαρύγδουπες όπως, τεμπέληδες, αναξιόπιστοι, άσχετοι, κλέφτες, κιτρινιστές, παράνομοι, αποκρυφιστές, χρηματιζόμενοι κ.ά

Δεν πιάνουν τόπο γιατί οι συντελεστές του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΝΕΤ, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην μικρή, ''γυάλινη'' άρα και διάφανη κοινωνία των Καλαβρύτων, όπου οι ζωές τους, η οικογενειακή και επαγγελματική τους πορεία είναι πασίγνωστες.

 

Δεν πιάνουν τόπο γιατί το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΝΕΤ δεν στηρίζεται από υπόγειες διαδρομές και προσωπικά συμφέροντα, δεν προωθεί και δεν αποκλείει κανέναν που θέλει επώνυμα να παρέμβει.

 

Τέλος προτείνουμε στους αναγνώστες που επιθυμούν να ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στην επαρχία Καλαβρύτων, ξεκινώντας από εμάς, να φιλτράρουν τι διαβάζουν και από ποιούς, για να μην γινόμαστε θύματα επιδερμικής πληροφόρησης και να μην τροφοδοτούμε με χαμόγελα επισκεψιμότητας μακρινούς ανακυκλωτές σκόρπιων πληροφοριών.

 

''Μπορείς να ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους για όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους για όλο τον καιρό'' Αβραάμ Λίνκολν

 

 

Παπαδόπουλος Θεόδωρος

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.