Ποδηλατόδρομος Καλαβρύτων : Μικρός και απόμακρος....Μια πρόταση !

Σε λίγο μπαίνει η άνοιξη και πολλοί είναι πλέον οι κάτοικοι των Καλαβρύτων που επιλέγουν μια ξέγνοιαστη βόλτα στον ποδηλατόδρομο που πριν μερικά χρόνια κατασκευάστηκε στα Καλάβρυτα.

Ο ποδηλατόδρομος αυτός έχει μήκος 2.175 μέτρα και μπορεί να είναι αρκετός για πεζοπορία ανθρώπων κάποιας ηλικίας είναι όμως μικρός για νεαρούς και ποδηλάτες. Το βασικό πρόβλημά του όμως είναι ότι δεν είναι συνδεδεμένος με τον ιστό της πόλης και έτσι όποιος έχει επιθυμία να τον χρησιμοποιήσει θα πρέπει να μετακινηθεί μέχρι εκεί με το αυτοκίνητό του. Αυτή την προϋπόθεση δεν την διαθέτουν όλοι και είναι βέβαιο ότι δεν είναι για τον λόγο αυτό καθόλου χρηστικός για τα παιδιά.

Υπάρχει όμως η δυνατότητα με ελάχιστα χρήματα και το συνολικό του μήκος να είναι 3.500 μέτρα περίπου και να είναι συνδεδεμένος με την πόλη,.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία ( κίτρινη γραμμή 1250 .μ) θα μπορούσε να αρχίζει από την Αγία Τριάδα να ακολουθεί το μονοπάτι που οδηγεί στο ''κεραμιδάκι'' και από εκεί μέσω της περιμετρικής μέχρι του ''Ντάνου''.Στο κομμάτι αυτό υπάρχει ήδη δρόμος.

Στην συνέχεια (μπλε γραμμή 850.μ ) ακολουθεί το διαμορφωμένο μονοπάτι κατά μήκος του παλιού υδραύλακα έως τον παλιό δρόμο των μεταλλείων.

Επόμενο κομμάτι χωματόδρομος μεταλλείων μέχρι την διασταύρωση των σφαγείων (άσπρη γραμμή 600.μ)

Στο σημείο αυτό εμπλέκεται ο δρόμος Καλαβρύτων Αγίας Λαύρας για (κόκκινη γραμμή 550.μ) μέχρι την σύνδεση με τον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο (πράσινη γραμμή 2175 μ).Στο κομμάτι αυτό θα πρέπει να υπάρξει κατάλληλη μελέτη και σήμανση για λόγους ασφαλείας.

Η διαδρομή αυτή δεν έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές αφού ξεκινάει από τα 770 μ ανεβαίνει στα 800 μ κατεβαίνει ξανά στα 730 μ και τερματίζει στα 845μ υψόμετρο

Η συνολική διαδρομή σε περίπτωση που κάτι τέτοιο υλοποιηθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερη και το σημαντικότερο θα αποτελεί προέκταση των Καλαβρύτων χωρίς να εμπλέκονται σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα

Κάθε παρόμοια πρόταση δεν αποτελεί υπόδειξη σε κανέναν, απλώς μεταφέρει την επιθυμία πολλών κατοίκων και θα μπορούσε να αποτελεί κίνητρο για ποδηλατική βόλτα σε επισκέπτες.

Θεόδωρος Παπαδόπουλος 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.