Με πλήρη ενημέρωση αλλά με απουσία τοπικών Βουλευτών και Λαζουρά η ημερίδα της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Πραγματοποιήθηκε χτες 15 Απριλίου 2015 η ημερίδα για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων που διοργάνωσε η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο ξενοδοχείο Kαλάβρυτα Canyon. 

Συγκεκριμένα, την εισαγωγική ομιλία κατά την έναρξη της ημερίδας, έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα κος Χαρίλαος Ερμείδης και ακολούθησαν οι ομιλίες των:

  • Βασίλη Κυριαζή, Δικηγόρου, πρώην Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (ΠΕΔ), με θέμα: "Αναδρομή στην πορεία του δικαστικού αγώνα 1995-2015"
  • Γιώργου Μαγκούρα, Δικηγόρου, Πρόεδρου της ΠΕΔ, με θέμα: "Μπροστά στις σημερινές εξελίξεις για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων για τα θύματα και τις οικογένειές τους: Θέσεις και προτάσεις της ΠΕΔ"
  • Στέλιου Περράκη, Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα:  "Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις: Δοκιμάζοντας την αλήθεια και το δίκαιο 70 χρόνια μετά τα εγκλήματα του Γ´ Ράιχ στην Ελλάδα"
  • Αριστομένη Συγγελάκη, Μέλους της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου με θέμα: "για τη Μνήμη και Χρέος, Δικαιοσύνη και Αποζημίωση! Keine tricks! (Χωρίς κόλπα!)".

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησαν παρεμβάσεις και ερωτήσεις των παριστάμενων στη συζήτηση.

Στα θετικά της ημερίδας ήταν ότι για πρώτη φορά κλήθηκε η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (ΠΕΔ) και ότι υπήρξε πλήρης ενημέρωση των παρευρισκομένων για το στάδιο που βρίσκεται η Διεκδίκηση Γερμανικών οφειλών και των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Στα αρνητικά, η απουσία του κόσμου, ενώ υπήρξε ενημέρωση, όπως επίσης και η απουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, τον οποίο εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτρης Χουλιάρας και των βουλευτών του Νομού Αχαΐας, ιδιαίτερα της Μαρίας Καννελοπούλου και του Ανδρέα Κατσανιώτη οι οποίοι είναι επίσης και μέλη της διακομματικής επιτροπής του ελληνικού κοινοβουλίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Το Καλάβρυτα Νετ  σε επαφή που είχε με τον κ. Ανδρέα Κατσανιώτη και σε ερώτηση που του έγινε σχετικά, απάντησε ότι ουδέποτε έλαβε πρόσκληση να παρεβρεθεί στην ημερίδα. Δεν γνωρίζουμε αν ισχύει το ίδιο και για την κα Καννελοπούλου.

Σε τέτοιου είδους αγώνες δεν περισσεύει κανείς! Πόσο μάλλον τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου που είναι εκπρόσωποι του νομού μας και μέλη της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις. 

Παρών στην ημερίδα ήταν και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαβρύτων, Δημήτρης Κατσικόπουλος, όπως επίσης, η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας, ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά και οι δικηγόροι της ΠΕΔ Αχαΐας, και ο πολιτευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ, Ηρακλής Ρούπας.  

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.