ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ: Κρυμμένη ομορφιά στα Καλάβρυτα !

Δημοσιεύματα που ενισχύουν την άποψη για την πέραν της πόλης των Καλαβρύτων τουριστική εικόνα ευτυχώς υπάρχουν. Μάλιστα από μέσα που δεν έχουν σχέση με την περιοχή αλλά δεν μπορούν να αρνηθούν το φυσικό κάλος .Ενα τέτοιο δημοσίευμα είναι αυτό που ακολουθεί.

Απέχει μόνο 25 χλμ. από τα Kαλάβρυτα, στο δρόμο που οδηγεί προς την Kλειτορία. Το γραφικό Πλανητέρο σε υψόμετρο 700 μέτρων σας προσκαλεί να το ανακαλύψετε.

Το τοπίο είναι μοναδικό. Καρυδιές και πλατάνια παντού, ορμητικά νερά από τις πηγές του Aροάνιου ποταμού και πολλά ορειβατικά μονοπάτια σας περιμένουν για εξερευνήσεις. Το Πλανητέρο βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός».

Ο παραδοσιακός νερόμυλος λειτουργεί ακόμη, ενώ στις ταβέρνες της περιοχής σερβίρονται οι πέστροφες που εκτρέφουν στην περιοχή.

Από το Πλανητέρο, ξεκινούν ενδιαφέροντα ορειβατικά μονοπάτια προς Ελατόφυτο, Μάζι (μισή ώρα) και Ντουρντουβάνα (6 ώρες). Eπίσης το μονοπάτι Ε4 προς Λουσούς (4 ώρες) και Καλάβρυτα (6,5 ώρες).

Από δημοσίευμα του newsbomb.gr 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.