Πιο «φρέσκες» δημοσιεύσεις ετοιμάζει το Facebook

Προκειμένου να κάνει τα χρονολόγια των χρηστών του ακόμα πιο σχετικά με την τρέχουσα επικαιρότητα, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα προβεί (και πάλι) σε ορισμένες αλλαγές όσο αφορά στις δημοσιεύσεις που εμφανίζονται στο News Feed.

Συγκεκριμένα με βάση αυτές τις  αλλαγές, τα 1,2 δισεκατομμύρια των χρηστών του θα είναι σε θέση να βλέπουν αναρτήσεις από φίλους και σελίδες που ακολουθούν, τα οποία συμβαδίζουν χρονικά με την τρέχουσα επικαιρότητα, ειδησεογραφία. Επίσης, προκειμένου τα δημοφιλή post που έχουν συγκεντρώσει πολλά likes και έχουν σχολιαστεί και έχουν μεταδοθεί από πολύ κόσμο, να παραμένουν έγκαιρα, ο αλγόριθμος του Facebook θα λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τον αριθμό των χρηστών που επέλεξαν να εμπλακούν με τις αναρτήσεις αυτές, αλλά και το πότε έκαναν like ή share.
 
Σε σχετική ανακοίνωση, οι Έριχ Όουενς, μηχανικός λογισμικού, και Ντέιβιντ Βίκρεϊ, engineering manager της εταιρείας, αναφέρουν ότι «ακούσαμε για περιπτώσεις όπου μια δημοσίευση από έναν φίλο ή μια σελίδα στην οποία είστε συνδεδεμένοι είναι ενδιαφέρουσα μόνο μια συγκεκριμένη στιγμή, για παράδειγμα όταν παρακολουθείτε τον ίδιο αγώνα, ή που μιλάτε για την πρεμιέρα της σαιζόν μιας δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς. Υπάρχουν επίσης φορές που ένα post το οποίο είναι μίας ή δύο ημερών δεν είναι πλέον ενδιαφέρον. Το τελευταίο μας update στην αξιολόγηση του News Feed εξετάζει δύο νέους παράγοντες για να καθορίσει εάν μία είδηση είναι πιο σημαντική εκείνη τη στιγμή σε σχέση με άλλα είδη ενημερώσεων».
ΠΗΓΗ:www.enet.gr
 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.